02.04.2021

15 outfita koji dokazuju da su starke ponovo u modi

All Stars patike prešle su dugačak put od simbola košarke do it modela obuće koji je poželjan uvek i svuda. Čitava priča počela je 1908. kada je Marquis Mills Converse osnovao čuvenu kompaniju, a preteča modernih starki lansirana je devet godina kasnije. U sada več legendarnim platnenim patikama s gumenim đonom košarku je prvi put zaigrao američki igrač Chuck Taylor, da bi između 1960. i 1980. postale simbol NBA lige.

@deborabrosa

Iako su prvobitno popularizovane kao elitna sportska obuća, starke su od 80-tih godina postale deo brojnih subkultura, posebno u sferi umetnosti i muzike. Statistički podaci govore da su se tokom godina pojavile u više od 500 filmova i TV serija, kao i u velikom broju muzičkih spotova. Reper Snopp Dogg opevao ih je u svom hitu iz 1993. – Lodi Dodi, a 20 godina kasnije i Miley Cyrus u pesmi Wrecking Ball.

@ellenclaesson

Fast forward u 2021. i All Stars patike ponovo su u centru pažnje, ali više nisu simobol sporta ili subkultura već su postale jedna od najpoželjnijih obuća za svakodnevne gradske kombinacije. U eri ljubavi prema retro trendovima, ovog proleća otrili smo još jedno lice starih dobrih starki, a to je njihova praktična strana. Zahvaljujući modnim influenserima, poslednjih nedelja imali smo priliku da se uverimo da odlično funkcionišu u paru s blejzerima, mantilima, loose-fit pantalonama, pa čak i s odelima. Njihov klasičan izgled pokazao se kao savršen početak svake odevne kombinacije, u koju ipak unose dozu vitage i cool vibea.

@clairerose

Ako niste sigurni da li bi se starke uklopile u vaš stil odevanja, budite sigurni da je odgovor potrvdan jer se one lako prilagođavaju različitim estetikama. Uostaom, fotografije koje vas čekaju u nastavku najbolji su dokaz za to.

@sonialyson

@carodaur

@queenofjetlags

@fakerstrom

@emitaz

@matildadjerf

@clairerose

@emitaz

@deborabrosa

@fakerstrom

@ellenclaesson

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @queenofjetlags
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite