nas hm 9917
09.09.2017

Veganski sladoled po receptu Helene Malogorski

Kalendarski je i dalje leto pa nema razloga da se odričemo omiljene poslastice – sladoleda. Sunce koje je ponovo zasijalo, nakon jučerašnjih oblaka, nateralo nas je da razlišljamo o najukusnijem rashlađenju. Ovog puta donosimo vam nešto drugačiji recept naše saradnice Helene Malogorski za veganski sladoled od krompira. Iako ova kombinacija na prvu možda zvuči čudno, reč je o veoma ukusnom slatkom specijalitetu koji će vam se sigurno dopasti. Ukoliko ste ovu nedelju planirali da provedete kod kuće predlažemo vam da isprobate novi recept i na kreativan način utrošite svoje vreme.

Sastojci:
1,5dl ceđene narandže
300g krompira
6 kafenih kašika brezinog ili običnog šećera
4 kafene kašike soka od limuna
1/2 kesece bio vanilinog šećera
6 kafenih kašika kokosovog šlaga

Priprema: Izmešajte u blenderu 1dl soka od narandže i krompir koji ste prethodno oljuštili.
U šerpi karamelizujte 3 kafene kašike brezinog šećera i o,5dl soka od narandže. Kada smesa počne da dobija struktutu karamele, malo po malo, dodajete joj smesu iz blendera. Sve zajedno kuvajte još 5 do 6 minuta, uz konstantno mešanje, tako da dobijete gelastu strukturu.
Potom isključite šporet i, u još vruću smesu, dodajte 3 kašike brezinog šećera, 4 kašike soka od limuna i vanilin šećer. Dobijeni sladoled stavite u frižider na 20 minuta, a potom sve još jednom izblendajte uz dodatak kokosovog šlaga. Odložite vašu poslasticu u hladnjak na 5 sati, a potom je servirajte.

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite