Nordstrom/Dior
14.05.2019

Šest razloga zbog kojih bi trebalo da koristite mineralni puder

Granice između dekorativne i preparativne kozmetike polako se brišu i sve je više proizvoda koji predstavljaju spoj najboljeg iz sveta šminke i nege kože. Jedan od vodećih primera su mineralni puderi koji kao make-up preparati imaju korektivnu funkciju, ali istovremeno hrane kožu. Sa njima ne morate da žrtvujete negu nauštrb estetike i obrnuto, jer je reč o puderima sa negujućim sastojcima koji podmiruju sve potrebe kože lica.
Laganih su formula pa ne stvaraju osećaj maske, a dok prekrivaju sve nedostatke koji vam smetaju, pružaju prirodan izgled kože i zdravi sjaj kojem svi težimo. Zahvaljujući takvim svojstvima preporučuju ih najbolji make-up artisti, kao što je Dušan Lazić, o čemu smo vam već pisali, (ovde), a ovog puta navodimo vam 6 ključnih razloga zbog kojih bi mineralni puder trebalo da bude vaš izbor:

1mp 14519

@gabriellewearsdenim

1. Za razliku od običnih pudera, napravljeni su bez boja, mirisa i konzervansa (ili sadrže jako nizak procenat), a bogati su oksidom gvožđa, titanijum oksidom, cink oksidom i luskinom.

2. Savršeni su za sve žene sa nežnom i osetljivom kožom, a naročito za one čije je lice sklono aknama i ekcemima. Razlog tome je što ne sadrže parabene i hemijske boje, a bogati su cink oksidom koji na kožu deluje umirujuće i protivupalno. Njihova formula je lagana, a dermatolozi devojkama čije je lice sklono aknama ne preporučuju jake pudere koji trenutno prekrivaju nesavršenosti, ali zatvaraju pore i dugoročno uzrokuju pojavu mitisera i bubuljica.

3. Štite kožu od UV zraka jer su cink oksid i titanijum oksid prirodni blokatori štetnih uticaja sunca. Ipak, za potpunu zaštitu, nemojte izostaviti kremu sa zaštitnim faktorom.

4. Jednostavniji su za upotrebu od kompaktnih pudera koji sadrže talk te su zbog toga slabije pigmentisani i porebno je naneti više slojeva za dobijanje željene boje tena. Mineralni puderi imaju jači pigment, pa sa veoma malo proizvoda prekrivaju nedostatake i čine kožu blistavom.

5. Ne sme se izostaviti ni estetska strana. Mineralni puderi se lako stapaju sa kožom i daju joj prirodni sjaj poput nežnog filtera na Instagramu.

6. Većina kompaktnih pudera sadrži aditive i mirise zbog kojih je njihov rok trajanja ograničen na jako kratak period dok mineralne podloge imaju prirode sastojke sa jako dugim, a nekada i neograničenim rokom trajanja.

1mp 16417

 

bareMinerals Original Foundation Broard Spectrum

2mp 16417

Clarins Skin Illusion Loose Powder Foundation

4mp 16417

Clinique Superbalanced Mineral Rich Formula

5mp 16417

Diorskin Nude Air Healthy Glow Invisible Loose Puder

6mp

M.A.C Mineralize Foundation Loose

Poslednje vesti
Ne propustite