nas it 15217
06.07.2019

Trening za sve koji nemaju vremena za vežbanje

Savremen način života ostavlja nam sve manje slobodnog vremena, pa je postalo gotovo nemoguće pronaći dovoljno vremena za kvalitetne treninge. Ukoliko to i uradimo, želimo da iz njega izvučemo apsolutni maksimum. Ovo je jedan od glavnih razloga zašto su poslednjih godina intervalni treninzi (HIIT- High-intensity interval training) postali hit u čitavom svetu. Reč je o maksimalno intenzivnim fizičkim vežbama koje se rade u kratnim intervalima sa pauzama između svake vežbe, a čitav trening traje desetak minuta.

Drugi, važniji razlog popularnosti ove metode jeste njena efikasnost pri sagorevanju masti. Relevantna istraživanja pokazala su da ovakav trening omogućava celodnevno sagorevanje masti. Naime, pilikom kardio treninga niskog intenziteta, kao što je recimo brzo hodanje, sagorevanje masti traje samo tokom aktivnosti dok HIIT omogućava da vaše telo topi kalorije i posle treninga.

1it 6719

Najnovija studija je pokazala da je ovakva vrsta treninga veoma efikasna ukoliko želite da se oslobodite šlaufa oko struka, ali i da na duže staze čuva vaše zdravlje, pre svega kardiovaskularni sistem.

2it 6719

Energični, delotvorni i odlični za telo namenjeni su zaposlenim ženama koje nemaju vremena za gubljenje. Začetnik ove metode jeste Tracy Anderson koja je svoje šesnaestogodišnje iskustvo pretočila u veoma efikasan metod zato nam ne čudi da su neke od njenih klijentkinja Alessandra Ambrosio, Gwyneth Paltrow i Olivia Palermo. Najbolji deo jeste taj što za ovakvu vrstu treninga ne morate da izlazite iz kuće jer na YouTubeu imate mnogo video klipova sa odličnim instrukcijama. Dakle, potrebno vam je manje od 10 minuta dnevno za odlične rezultate.

Foto: @tracyandersonmethod

Poslednje vesti
Ne propustite