nas pt 6919
06.09.2019

48 sati s čuvenim italijanskim parfimerom Paolom Terenzijem

Čuveni italijanski parfimer Paolo Terenzi gostovao je ove nedelje u Beogradu, gde je u parfimerijama L’Atelier i Anabella Beauty Spot održao Master Class radionice, u okviru kojih je pokazao kako nastaju sveće i parfemi kuće Tiziana Terenzi. Ovaj umetnik u svom poslu poznat je u svetu parfimera pre svega po tome što koristi posebne i retko dostupne sastojke isključivo prirodnog porekla koje lično prikuplja na brojnim putovanjima. U njegovoj mirisnoj biblioteci nalazi se preko 200 retkih i dragocenih nota, kojima kreira mirisne kompozicije, a nedavno je nominovan i za Fifi Awards, jednu od najprestižnijih nagrada u svetu parfema, poznatoj i kao parfemski Oskar.

1pt 6919

Tokom druženja s beogradskom publikom, Paolo je otkrio mnoge zanimljivosti o brendu Tiziana Terenzi, koji je nastao u italijanskom gradiću Cattolica na jadranskoj obali. Njegovi preci generacijama unazad imali su porodičnu voskaru, koja je 1968. godine prerasla u parfimersku kuću.

2pt 6919

- Brend Tiziana Terenzi nastao je iz zajedničke strasti i umetničkog rada moje sestre, koja je kreativna direktorka i dizajnerka po kojoj brend nosi ime, i mene. Uvek smo spremni za naporan rad, baš kao što su to činili naš otac i deda pre nas. Mi smo dve duše ujedinjene u apsolutnoj različitosti, sa zajedničkom misijom stvaranja jedinstvenih tekućih, vizualnih i taktilnih emocija – rekao je Paolo, dodajući kako je brend Tiziana Terenzi rođen iz ljubavi i sećanja na oca i želji da se slavi njegovo ime.

3pt 6919

On je otkrio i da je nakon smrti oca kreirao parfem Ecstasy, koji je verovatno i njegov najintimniji mirisni potpis. S druge strane, linija mirisa V Canto inspirisana je Danteovom Božanstvenom komedijom, a edicija Giardino Benessere, kao treći i najmlađi brend parfemske kuće Terenzi, kreiran je po novom konceptu radical, luxury and chic, a zamišljen je tako da se ovi parfemi mogu mešati i nanositi u slojevima, oslikavajući lepotu prirodnih sastojaka kroz individualnost osoba koje ih biraju.

4pt 6919

Prisutni su tokom njegovih radionica imali jedinstvenu priliku da se upoznaju sa pažljivo odabranim mirisnim sastojcima i procedurom nastajanja nekih od najlepših parfema i mirisnih sveća parfemske kuće Terenzi, a kao uspomeni na ove događaje poneli su emociju koja nadilazi trendove pretočenu u personalizovani miris i sveću.

5pt 6919

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite