06.02.2017

5 tehnika Jelene Njegomir Grahovac za trajno podizanje vibracije

Autorka YouTube kanala “Tragom duše” Jelena Njegomir Grahovac otkrila nam je prošle nedelje kako je transformisala svoj život i zašto je iskustvo koje je stekla na tom putu odlučila da deli sa drugima. Ukoliko i sami tragate za metodama koje će vas dovesti do srećnog i ispunjenog života, saveti koji slede sigurno će vam biti od koristi.
Jelena je sa nama podelila 5 metoda koje donose najbolje rezultate kada želimo da podignemo vibraciju i da se, bez obzira na okolnosti, osećamo dobro. Jer, u životu je sve stvar percepcije. Sve metode koje ova motivaciona govornica nudi isprobala je u vlastitom životu i lično se uverila da daju odlične rezultate.

MEDITACIJA
Prilikom individualnog rada sa ljudima shvatila sam da meditacija, kada se svakodnevno praktikuje, donosi najbrže i najočiglednije rezultate. Kroz meditaciju naučimo da vladamo svojim mislima i programima umesto da oni vladaju nama. Lakše uviđamo kakva su naša duboka uverenja i time otvaramo vrata podsvesti. Uz meditaciju se budimo, jer počinjemo da razumemo da mi nismo samo fizičko telo, i da mi nismo naše misli i naši programi, već da smo iznad toga – svest i čist potencijal. Počnemo da posmatramo život sa više tačke i postavljamo prioritete tako da nam služe.

ZAHVALNOST
Zahvalan čovek je srećan čovek. Kada god čujem da neko kaže zahvalan sam, ali…, znam da bi trebalo da poradi na zahvalnosti. Volim da podsećam ljude na zahvalnost jer je to nešto što može da se nauči. Odlično rešenje je da se u početku zapisuju svi blagoslovi u svesku zahvalnosti, a kasnije zahvalnost počne da prožima ceo život. Važno je reći i da uz zahvalnost doživljavamo emocije jako visoke vibracije a, po zakonu privlačenja, za uzvrat dobijamo još više razloga za zahvalnost. Zato, svako jutro kad otvorim oči preplavi me zahvalnost.

FOKUS
Odabir fokusa i misli trenutno menja život. Kada posmatramo nešto što nam se sviđa osećamo lepe emocije, a kada posmatramo nešto što nam se ne sviđa proživljavamo negativne emocije. Kada osvestimo važnost sadašnjeg trenutka i činjenicu da emocija kreira naš život onda ćemo češće birati ono što nam se sviđa… Potrebno je razumeti i da svaka situacija i svaki odnos u našem životu ima pozitivne i negativne aspekte, a na nama je da izaberemo šta ćemo iskusiti. Kao što sam rekla, stvar je percepcije i ličnog izbora.

EFT TEHNIKA
Tehnika emocionalne slobode ili tapkanje uklanja emotivne blokade koje postoje u našem energetskom sistemu. Mi smo satkani od energije i kada doživljavamo emocije niske vibracije, odnosno kada percipiramo neki događaj kao negativan ili traumatičan, kada doživimo emotivni bol, tada nam se energija blokira. ETF tehnikom postižemo da energija u našem telu ravnomerno protiče odnosno uklanjamo te blokade, a samim tim postižemo visoku vibraciju.

VERA
Vera nije tehnika, ni metoda, ali je neizostavan deo mog života i uslov za ispunjen život. Vera da će nam sve što želimo biti dato onda kada je najbolje vreme za to. Vera da iza svakog događaja koji doživimo kao negativan (kontrast) stoji poklon za nas i da je u tim trenucima najvažnije imati veru i visoku vibraciju. Jer je naše samo da se zapitamo šta možemo da naučimo iz toga.
Da verujemo da nas Bog ili Univerzum (ili kako god nazivamo ono što je iznad nas) voli i čuva i zato i mi treba da naučimo da volimo sebe. Da verujemo da svako od nas ima svoju svrhu zbog koje je došao na ovaj svet i da ona uvek uključuje deljenje sa drugima. Vera da rastemo kroz ljubav i davanje i da svi koji su došli u ovaj fizički svet zaslužuju bezuslovnu ljubav, beskonačno obilje i savršeno zdravlje. Jer: “Biće ti po veri tvojoj.”

Foto: Nebojša Babić

Poslednje vesti
Ne propustite