08.02.2017

7 lakih načina da izgubite kalorije bez dijete i vežbanja

Svi znamo da je gubljenje viška kilograma težak i ukotrpan posao koji podrazumeva maksimalnu posvećenost. S obzirom na to da uskoro stiže proteće i da svi mislimo na to kako će izgledati naše telo kada se izvučemo iz tople garderobe, korisno je znati dobre trikove koji tope kalorije bez ikakvog truda.
Ukoliko se pridržavate pravila koja slede dnevno možete izgubiti i nekoliko stotina kalorija, a na nedeljnom nivou izgubićete oko jedan kilogram. Sve što treba da uradite jeste da uobičajene dnevne navike malo prilagodite novim pravilima.

Trik broj 1
Mada smatramo da kuhinju treba izbegavati ako želimo da se oslobodimo viška kilograma, da li ste znali da tokom pripremanja obroka sagorevate kalorije. Ukoliko utrošite oko pola sata na seckanje povrća, prženje mesa ili pripremanje bilo koje druge hrane, taj rad će vas osloboditi od 100 kalorija. Zanimljivo, zar ne?

Trik broj 2
Ako ne volite kuhinju isti broj kalorija možete izgubiti i tokom tridesetominutnog shoppinga. Ako znamo da žene u proseku provedu mnogo više vremena razgledajući i isprobavajući garderobu, onda vam je jasno da shopping, osim što nas usrećuje zbog nabavke nove garderobe, ima odličan efekat i na našu liniju.

Trik broj 3
Ispijanje zelenog čaja takođe topi kalorije jer ubrzava metabolizam. Preporučuju se tri šoljice dnevno zahvaljujući kojima možete izgubiti od 80 do 105 kalorija.

Trik broj 4
Poslednje istraživanje medicinskih stručnjaka sa Harvarda utvrdilo je da čak i čitanje sagoreva kalorije jer troši energiju. Sat vremena čitanja kod kuće sagoreće vam oko 85 kalorija.

Trik broj 5
Ovo možda može da iritira ljude koji su u vašoj okolini, ali istraživanja čuvene klinike Mayo su pokazala da ljudi koji se non stop vrpolje i ne drži ih mesto potroše oko 350 kalorija više tokom dana od onih koji su mirni i uravnoteženi. Ako imate ovu naviku i smatrate je lošom, razmislite još jednom?

Trik broj 6
Naučnici su dokazali i da trend provođenja vremena na toplom tokom zime dovodi do gojaznosti te su zaključili da pregrejani stanovi u kakvim danas uglavnom provodimo vreme nisu dobri za našu liniju. Izlazak napolje i vreme provedeno na hladnoći tera organizam da troši kalorije kako bi se zgrejao te kada se sledeći put budete smrzli zbog niskih temperatura, nemojte očajavati. To je odlično za vašu kilažu.

Trik broj 7
Ispijanje hladne vode, takođe, ubrzava metabolizam. Ukoliko popijete 2 litre hladne vode tokom dana izgubićete dodatnih 100 kalorija.

Foto: Instagram/allthatisshe

Poslednje vesti
Ne propustite