nas ap 17116
15.03.2019

Američke palačinke po receptu Jamieja Olivera

Možda nisu popularne kao domaće koje vode poreklo iz francuske kuhinje, ali američke palačinke su podjednako ukusne. Mekane, sočne i vazdušaste, spadaju u deliciju kojoj je teško odoleti, a savršen su izbor za doručak, užinu ili večeru. Osim što će sigurno prijati vašim nepcima, njihova prednost je i u tome što se veoma lako pripremaju i to od namirnica koje svako ima u kuhinji. Mi vam danas donosimo recept Jamiea Olivera koji često svojim ukućanima priprema ovu slasnu poslasticu.

Bezgrešna pica bez glutena po receptu Jamieja Olivera

Sastojci:

3 jaja
115g glatkog brašna
1 kašika praška za pecivo
140ml mleka
1 prstohvat soli
ulje

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa žumancima dodajte brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite smesu mikserom. U drugoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli sve dok ne dobijete čvrst sneg. Potom sjedinite obe smese i dobili ste testo. Zagrejte ulje u tiganju i pecite palačinke sa obe strane sve dok ne porumene.
Američke palačinke se najčešće služe sa javorovim sirupom i borovnicama, ali možete ih jesti i sa bilo kojom drugom vrstom voća, a umesto javorovog sirupa možete koristiti med, prah šećer, krem, sladoled ili maslac.

Prijatno!

Poslednje vesti
Ne propustite