06.12.2015

Balkan Urban Experience: Najbolji provod uz rakiju i domaće specijalitete

U hladnim decembarskim danima, od 4. do 6.12., u Mikser House-u održava se festival koji na savremeni način predstavlja tradicionalne motive i generisati dobru energiju – BALKAN URBAN EXPERIENCE. Ovaj festival predstavlja nadograđeni i prošireni koncept najpoznatijeg i najposećenijeg sajma posvećenog rakiji na Balkanu, Rakija Festa, koji nakon osam godina prerasta u mesto autentičnog gastronomskog događaja i jedinstvene zabave i kreativnosti.

2r 61215

Tokom tri dana održavanja festivala u Mikser House-u, posetioci imaju priliku da uživaju u najboljim srpskim rakijama, radionicama starih zanata, izložbi mladih balkanskih dizajnera, muzici i odabranim tradicionalnim specijalitetima koji osvajaju sva čula. Ova jedinstvena fešta odvija se i na platou ispred Mikser House-a gde posetioce čeka prava domaćinska trpeza sa prasetinom, kobasicama i kuvanom rakijom.

1r 61215

Prvi dan festivala bio je rezervisan za svečano otvaranje uz AKUD Branko Krsmanović i splet narodnih igara i pesama iz Srbije, dok je u večernjim satima održan zanimljiv muzički program.

5r 61215

Drugog dana, posetioci su imali priliku da prisustvuju radionici “Saša i Miloš balkanski kulinari”, kao i predavanju “Rakija uglavnom: Revolucionarni i antiglobalistički potencijal rakije”. Za muziku su u večernjim satima bili zaduženi bend Stubovi Pop Kulture, grupa Kal, a potom i odabrani beogradski DJ-evi.

4r 61215

Danas je na programu od 12h “Young Balkan Designers”, radionica starih zanata i izložba nošnji, a za nedeljni ručak biće zadužena Zornića kuća. Vrata festivala biće otvorena do 18h.

8r 61215

Balkan Urban Experience u saradnji sa Taxify brine se i da posetioci festivala bezbedno stignu kućama. Taxify ima specijalan promo kod, BALKANUE, koji posetioci mogu da iskoriste za besplatnu prvu vožnju preko Taxify app u vrednosti do 1000 RSD. Kod će biti aktivan sve vreme trajanja festivala. Da bi iskoristili besplatnu vožnju, posetioci treba da preuzmu Taxify app, unesu promo kod, i povežu platnu karticu sa aplikacijom, jer se u slučaju da cena vožnje premaši vrednost promo koda preostali iznos skida sa kartice.

7r 61215

9r 61215

6r 61215

10r 61215

Foto: Marija Piroshki Photography

Poslednje vesti
Ne propustite