26.11.2019

Beauty proizvodi na koje ćemo se osloniti tokom zime

Dolazak nove sezone ne podrazumeva samo promene u garderoberu već nam je potreban i čitav niz promena u beauty rutini. Jedan od najvećih propusta koje žene prave jeste činjenica da većina koristi iste proizvode tokom cele godine, iako se potrebe kože menjaju s promenom godišnjeg doba. Ono što je nam je na prvom mestu potrebno tokom zime jeste intenzivna hidratacija, jer hladan spoljni vazduh u kombinaciji sa suvim i toplim u zatvorenim prostorijama izvlači svu vlagu iz kože. Upotreba krema za intenzivnu hidrataciju se podrazumeva, ali postoji još čitav niz beauty promena koje su nam potrebne.

BLAGI PROIZVODI ZA ČIŠĆENJE LICA

Proizvodi za čišćenje lica koji sadrže sapun ili druge agresivne sastojke isušuju kožu i skidaju prirodna ulja s nje. Mnogi ljudi i dalje smatraju da im je lice čisto samo ako imaju osećaj da je njihova koža zategnuta, što je pogrešno uverenje. Kada imate takav osećaj, to je samo znak da ste uklonili prirodna ulja, koja će vaša koža nadoknaditi pojačanom proizvodnjom sebuma zbog čega će biti još masnija. Rešenje je u upotrebi nežnih proizvoda na bazi krema ili ulja, koji neće isušiti kožu.

2bg-141019

Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

3bg-141019

Origins Mega-Mushroom Skin Relieef

4bg-141019

Elemis Pro-Radiance Cream Cleanser

HRANLJIVE KREME ILI SLEEPING MASKE

Kad dani postanu hladni, koži je potrebna odgovarajuća hidrantna krema kako je niske temperature i vetrovi ne bi oštetili. Jako je važno da koristite proizvode koji će ojačati barijeru kože i omogućiti joj da zadrži vlagu, posebno ako imate suvu kožu sklonu crvenilu. Zato obavezno u svoju rutinu uključite bogatu hidrantnu kremu, a odlična varijanta su i sleeping maske.

5bg-141019

Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief

7bg-141019

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream

8bp 261119

Vichy Slow Âge Nuit

9bp 261119

Sisley Velvet Sleeping Mask

HIDRATANTNE MASKE

Da biste licu priuštili dodatnu vlagu, jednom ili dva puta nedeljno koristite maske za intenzivnu hidrataciju kože. Ovi proizvodi znatno su bogatiji od krema i pružaju instant rezultate. Takođe, svaki put kada ste duže napolju i osećate da vas koža zateže nakon toga, stavite masku za lice koja će oporaviti dehidriranu kožu.

1bp 261119

Garnier Moisture Bomb Tissue Mask

2bp dr jart

Dr. Jart+ Vital Hydra Solution

3bp Kiehls

Kiehl’s Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque

REDOVNA EKSFOLIJACIJA

Zima je idealan period da se obračunate sa pigmentacijama i drugim promenama na koži jer sada možete da koristite proizvode sa nešto većim procentom kiselina, koji su foto senzitivni, pa se njihova upotreba ne preporučuje tokom leta, kada je sunce jako. Osim toga, redovna eksolijacija pomoći će vam da otklonite mrtve ćelije sa kože koje daju siv i umoran izgled licu, a ima i anti-age dejstvo.

7pe-3319

The Ordinary Lactic Acid 5% + HA 2%

15bp 261119

Biologique Recherche Lotion P50

16bp 271119

Pixi Glow Tonic

NE ZABORAVITE SPF

Zaštita od sunca potrebna je tokom cele godine, zato ne smete preskakati SPF proizvode. Najbolje je da tokom cele godine koristite preparate sa maksimalnom zaštitom, a apsolutni minimum u zimskim mesecima su proizvodi sa zaštitinim faktorom 30. Zapamtite da i u danima kada sunce ne možemo da vidimo, njegova svetlost oštećuje kožu, i to čak i kada ste u zatvorenim prostorijama.

8bg-141019

Clarins UV Plus Day Screen Multi-Protection SPF50

9bg-141019

Elizabeth Arden PREVAGE® City Smart SPF50 Hydrating Shield

10bg-141019

Eucerin Oil Control Sun Gel Creme

Naslovna fotografija: @tineandreaa
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite