26.09.2019

Beauty trikovi za blistav ten tokom hladne sezone

Smena sezona nas navodi da se prilagođavamo novim vremenskim uslovima. Niske temperetarure i izrazito suv vazduh u prostorijama u kojima boravimo tokom hladnih dana isušuju kožu, pa ona traži posebnu pažnju. Zato je neophodna promena beauty rutine kako ne bismo došli u situaciju da naš ten bude bled i beživotan.

1bt 25919

@orionvanessa

PILING LICA
Neodstranjivanje mrtvih ćelija kože, dodatno isušujete lice. Da bismo izbegli dehidratciju, potrebno je raditi piling jednom nedeljno, a najbolje je koristiti sredstva koja sadraže glikolnu kiselinu.

TONIK ZA LICE BEZ ALKOHOLA
Upotreba tonika za lice pametan je potez. Treba izbegavati korišćenje preparata koji sadrže alkohol i umesto njih nabaviti tonike sa ekstratima bambusa, hijaluronskom kiselinom ili pantenolom.

2bt 26919

@pixibeauty

HIDRATACIJA KOŽE
Lagane kreme koje smo koristili tokom leta trebalo bi zameniti intenzivnijim formulama. Vremenski uslovi zimi mogu dovesti do crevnila, svraba i perutanja kože, naročito kod osoba koje imaju osetljivu ili kožu sklonu ekcemima. Najbolja su kozmetički preparati koji intenzivno hidriraju i zadržavaju vlagu u koži, a glicerin i shea buter su aktivne supstance koje imaju takav učinak. Posebnu pažnju treba obratiti na noćnu negu kada se preporučuje upotreba proizvoda s retinolom i glikolskom kiselinom, jer oni čuvaju epiderm kože i čine lice baršunastim i glatkim.

3bt 26919

@elemis

MAKE-UP TRIK
Odaberite pudere ili tonirane kreme koje će dodatno hidrirati lice i koje sadrže antioksidante. Za savršeno blistavo lice malo tečnog hajlajtera pomešajte sa tečnim puderom i tako će vaš ten imati lep sjaj.

Naslovna fotografija: @origins, @orionvanessa
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite