13.12.2019

Beauty trikovi za blistav ten tokom praznične sezone

Smena sezona navodi nas da se prilagođavamo novim vremenskim uslovima. Niske temperetarure i izrazito suv vazduh u prostorijama u kojima boravimo tokom hladnih dana isušuju kožu, pa ona traži posebnu pažnju. Promene u beauty rutini neophodne su ako ne želimo da nam ten bude bled i beživotan tokom sezone praznika.
Budući da se približavamo kraju godine, i da svi želimo da imamo negovanu kožu i blistav sjaj tokom sezonskih partyja, u nastavku vam donosimo nekoliko trkova koji će vam pomoći da vaše lice dobije tako željini glow.

1bt 25919

 

@orionvanessa

PILING LICA
Mrtve ćelije koje se nakupljaju na koži, dodatno isušujete lice. Da bismo izbegli dehidratciju, potrebno je raditi piling jednom nedeljno, a najbolje je koristiti preparate koji sadraže glikolnu kiselinu.

TONIK ZA LICE BEZ ALKOHOLA
Upotreba tonika za lice pametan je potez. Treba izbegavati proizvode koji sadrže alkohol, a dermatolozi preporučuju tonike sa ekstratima bambusa, hijaluronskom kiselinom ili pantenolom.

2bt 26919

@pixibeauty

HIDRATACIJA
Lagane kreme koje smo koristili tokom leta trebalo bi zameniti intenzivnijim formulama. Vremenski uslovi zimi mogu dovesti do crevnila, svraba i perutanja kože, naročito kod osoba koje imaju osetljivu ili kožu sklonu ekcemima. Najbolji su kozmetički preparati koji intenzivno hidriraju i zadržavaju vlagu u koži, a glicerin i shea buter su aktivne supstance koje imaju takav učinak. Posebnu pažnju trebalo bi obratiti na noćnu negu, kada se preporučuje upotreba proizvoda s retinolom i glikolnom kiselinom, jer oni čuvaju epiderm kože i čine lice baršunastim i glatkim.

3bt 26919

@elemis

MAKE-UP
Odaberite pudere ili tonirane kreme koje će dodatno hidrirati lice i koje sadrže antioksidante. Za savršeno blistavo lice malo tečnog hajlajtera pomešajte sa tečnim puderom i tako će vaš ten imati lep sjaj. Na kraju, dodatno osvetlite hajlajterom najviše tačke na licu, a pre svega jagodice, vrh nosa i usana.

Naslovna fotografija: @nikkideroest
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite