04.08.2020

Beauty vodič za besprekoran ten bez pudera

Trend zdrave i sjajne kože poslednjih godina postao je beauty imperativ, jer je era prekrivanja nesavršenosi jakom make-up podlogama odavno završena. Međutim, ako nemate manje od 20 godina, blistav ten možete postići samo ako pažljivo izgradite beauty rutinu u sklopu koje ćete vašoj koži pružiti sve aktivne supstance koje su joj potrebne. Mada često slušamo o različitim sastojcima koji su dobri za jedan ili drugi tip kože, probali smo da istražimo postoje li sastojci koji su dobri za sve.

1bp 7919

@ruerodier

Beauty industrija u poslednje vreme razvila je mnoge inovativne formule na bazi sastojaka kao što su nijacinamid ili skvalan koji su nam do skoro bili nepoznati, a osim što ovi preparati zaista u kratkom roku daju vidljive rezultate, preporučuju se svima, bez obzira na tip kože. U nastavku vam donosimo detaljan vodič za negu i izbor preparata ukoliko želite da imate zdravu i lepu kožu i bez pudera.

1. TEMELJNO ČIŠĆENJE JE OBAVEZNO

Naše lice svakodnevno je izloženo negativnim uticajima iz okoline koji opterećuju kožu. Nečistoće koje se tokom dana nakupljaju onemogućuju funkcionisanje prirodnih zaštitnih mehanizama i sprečavaju pravilno delovanje aktivnih sastojaka iz proizvoda za negu. Kada ne čistimo temeljno lice, na njemu se gomilaju i odumrle ćelije koje začepljuju pore i sprečavaju da koža izbacuje toksine. Pravilno čišćenje podrazumeva da najpre preparatom na bazi ulja skinete šminku, a potom temljeno operete lice penom za umivanje.

p2-huxley-ulje-za-ciscenje-lica5c79457bb2660

Huxley ulje za čišćenje lica

p4-pyunkang-yul-pena-za-lice5c8f861fdd331

Pyunkang Yul pena za čišćenje lica

2. NE ZABORAVITE TONER

Kada operete lice, prvi preparat koji bi trebalo da nanesete jeste toner. Mada mnoge žene preskaču ovaj korak u svojoj rutini, reč je o proizvodu koji vam je neophodan ukoliko želite da imate besprekornu kožu. Toner vraća pH ravnotežu koja je poremećena nakon čišćenja i trebalo bi da ga nanesete na lice odamh nakon umivanja.

6t-15819

Pixi Glow Tonic

3. KORISTITE SERUME S AKTIVNIM SASTOJCIMA

S godinama cirkulacija kože postaje sve slabija, zbog čega je potrebno podstaći protok krvi serumima koji su bogati sastojcima poput peperminta, vitamina B12, vitamin E, nijacinamida, ekstrata korena žensena… Ovi aktivni sastojci vraćaju izgubljeni sjaj koži, a dermatolozi poslednjih godina posebno ističu moć nijacinamida. Reč je o derivatu vitamina B3 koji posvetljuje kožu, obnavlja DNK oštećenja i smanjuje osetljivost kože na UV zračenje.

2bp 7919

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

4. NE PRESKAČITE EKSFOLIJACIJU

Preparati za negu koji rade blagi hemijski piling lica najefikasnije odstranjuju mrtve ćelije zbog kojih ten može izgledati sivo i umorno. Nakon eksfolijacije, koža će lakše upiti proizvode za negu što znači da će biti bolje nahranjena, a samim tim i zdravija i sjajnija. U zavisnosti od tipa kože, možete birati preparate na bazi mlečne, glikolne, salicilne ili druge kiseline. Toneri često sadrže i kiseline, pa ukoliko koristite toner s kiselinom, nije vam potreban dodatni preparat jer se s kiselinama ne sme preterivati.

7pe-3319

The Ordinary Lactic Acid 5% + HA

5. OJAČAJTE BARIJERU KOŽE

Da biste imali zdravu kožu, morate ojačati njenu barijeru kako bi postala otpornija na štetne uticaje iz okoline. Zato koristite hidrantne kreme koje su bogate antioksidantima i probioticima. Osobe koje su starije od 35 godina ili imaju izrazito suvu i osetljivu kožu trebalo bi da potraže kreme koje u svom sastavu imaju skvalan. Reč je o derivatu koji se dobija iz biljaka kao što je maslina i veoma intenzivno hidrira kožu, ali je lagan i lako se upija.

1kk-20519

Kiehl’s Ultra Facial Cream

6. REDOVNO MASIRAJTE KOŽU

Redovna masaža rolerom od žada ili kvarcnim kamenjem ima višestruke prednosti. Koža se na ovaj način oslobađa od toksina, protok krvi postaje brži, ćelije kože snabdevaju se kiseonikom, vrši se limfna drenaža, lice bolje apsorbuje proizvode za negu… Sve su ovo faktori koji najviše utiču na zdravlje i izgled kože.

3pb 7919

Jade Roller

7. KORISTITE SERUME NA BAZI HIJALURONSKE KISELINE

Hijaluronska kiselina pružiće potrebnu vlagu koži, a samo hidrirana koža može izgledati zdravo i sjajno. Preporučuje se svima, bez obzira na godine i tip kože.

5hk-20819

La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

8. NE ZABORAVITE NA VITAMIN C

Ovaj sastojak bori se protiv pigmentacija, smanjuje upalne procese, anulira dejstvo slobodnih radikala i popravlja opšte stanje kože. Kvalitetni serumi na bazi vitamina C najčešće jesu skupi, ali su veoma isplativi jer brzo daju vidljive rezultate i veoma dugo traju.

4pb 7919

Elemis White Brightening Even Tone Serum

Naslovna fotografija: @ruerodier
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite