nas bs 25216
25.02.2016

Bojana Stefanović: Ljubav prema kuvanju pretočila sam u blog

Smatra se da ljudi koji poseduju jedan umetnički dar dobro “plivaju” u svim granama umetnosti, a primer za to je i glumica Bojana Stefanović. Nežna brineta je pre nešto više od godinu i po dana pokrenula”Fat mama blog” na čijim stranicama je objedinila svoje ljubavi prema kuvanju, pisanju i fotogragiji. Tako svaki recept koji deli sa čitaocima prati i zanimljiva priča, a jela koja se mogu pronaći na njenom blogu rado priprema svojim ukućanima – suprugu, reditelju Istoku Tornjanskom, sinu Matiji i ćerki Višnji.

1bs 25216

Kako je nastala ideja za pokretanje Fat mama bloga?
- Još od detinjstva sam se interesovala za kuvanje, a već od tinejdžerskih dana sam počela po nešto da pripremam tako da je moj kulinarski staž prilično ozbiljan. Kada sam se po drugi put porodila imala sam višak vremena koje sam često provodila prateći domaće i strane kulinarske blogove. Tako sam pre oko godinu i po dana došla na ideju da i sama pokrenem blog. Nisam želela da to bude samo puko prenošenje recepata već da svaki recept prati i neka priča. Jako volim da pišem, a interesujem se i za fotografiju, pa sam tri svoje ljubavi pretočila u blog.

2bs 25216

Kakve su povratne reakcije koje dobijate?
- Ne snalazim se baš najbolje u cyber prostoru pa ne mogu da procenim koliko je moj blog uspešan, ali poslednjih meseci sve češće dobijam komentare od različitih ljudi dok su ranije stranicu posećivali uglavnom moji prijatelji ili Facebook prijatelji kada bih na svom profilu podelila neki od recepata. Sada se krug ljudi koji prati blog proširio, a reakcije koje dobijam su pozitivne. Još niko nije imao zamerke na moj rad.
Koliko često postavljate nove postove?
- Sve zavisi od inspiracije. Čitala sam mnoge savete kako bi trebalo da se uhvati ritam i da se postovi postavljaju jednom nedeljno ili jednom mesečno, ali ja na svom blogu ne želim da prenosim samo recepte već da svaki od njih prati i određena priča za koju je, ipak, potrebna inspiracija.

3bs 25216

Gde pronalazite potrebnu inspiraciju?
- Uglavnom gledajući TV kanal 24Kitchen. Iako veoma retko gledam televiziju obožavam taj program, a naročito emisije Lorraine Pascale. Inspiraciju često pronalazim i u svakodnevnom životu, ali i na blogovima koje redovno pratim.
Da li biste voleli da usavršite svoje kulinarsko umeće?
- Već dugo intenzivno razmišljam o tome. Po prirodi sam perfekcionista i baš zato što kuvanje nije moja profesija osećam još veću odgovornost prema čitaocima. Jako bih volela kada bi u našoj zemlji postojala neka profesionalnija škola kuvanja u kojoj bih rado usavršila svoje znanje. Možda odlučim i da upišem neki kraći kurs u inostranstvu, videćemo.

4bs 25216

Koje recepte sa vašeg bloga biste preporučili našim čitaocima da isprobaju?
- Svaki recept mi je drag, jer su sve to jela koja često pripremam mojim ukućanima. Ali, ako već moram da biram, onima koji vole meso preporučila bih recept za jaretinu sa sosom od bundevinih semenki. Ko ne voli jaretinu može da koristi i bilo koje drugo meso. Za sladokusce imam jako brz recept za browness kolače, dok je gibanica nešto bez čega ne mogu da zamislim život.

5bs 25216

Poslednje vesti
Ne propustite