01.10.2015

BRuka Notes: Brend koji verno dočarava duh Beograda

Među brendovima koji su inspirisani duhom Beograda i verodostojno dočaravaju ritam prestonice, posebno mesto zauzima BRuka Notes. Iza zanimljivog naziva kriju se kreativni notesi, posteri, bedževi i cegri koje osmišljavaju talentovane mlade grafičke dizajnerke Jelena Lugonja i Maja Maksimović.

1p b 30915

I sam naziv BRuka inspirisan je Beogradom! Početno slovo brenda je B i označava njegovo geografsko poreklo, reč bruka u domaćem slengu označava nešto dobro, a ista reč česta je na naslovnim stranama novina imenujući gestove raznih ljudi sa javne scene. Takođe, sastavni deo reči bruka je reč ruka koja opisuje autorski rad dve umetnice inspirisan zine i doodle artom.

2p b 30915

Svojim originalnim dizajnerskim rešenjima, duhovitim ilustracijama i natpisima, Maja i Jelena još od 2012. godine uspešno dočaravaju karakterističnu beogradsku atmosferu, ali i vreme u kome živimo. Posebno im je draga izrada notesa kao odličnog sredstva za interaktivnu komunikaciju. Svaki notes iz ruke dizajnerki prelazi u ruke kupaca koji u njima nastavljaju da pišu, crtaju i pune stranice kreativnim sadržajima.

7p b 30915

Izuzetno maštoviti su i drugi proizvodi sa potpisom ovog brenda, pa tako svi oni koji vole da imaju originalne asesoare mogu izabrati za sebe neki od cegera sa šarmantnim printevima ili bedževe koji svaku odevnu kombinaciju čine posebnom. Posteri su priča za sebe, a vesele boje koje na njima preovladavaju i maštovi crteži osvajaju već na prvi pogled.

4p b 30915

Autorke inspiraciju najčešće pronalaze u žvrljotinama dece, ljudi, drugih umetnika i ilustratora. BRuka se izdvaja na domaćem tržištu zahvaljujući jedinstvenim proizvodima koji nastaju uz mnogo truda, entuzijazma i enegije Jelene i Maje. Ako želite da budete originalni ove jeseni ili da nekome izaberete poseban poklon, notese, postere, cegere i bedževe možete poručiti preko Facebook stranice brenda.

3p b 30915

5p b 30915

6p b 30915

10p b 30915

 

9p b 30915

Foto: brukanotes.com

 

Poslednje vesti
Ne propustite