nas kk 4419
04.04.2019

Brzi recept za kolač koji se topi u ustima

Kolač sa puterom od kikirikija je sve što nam treba da preživimo ostatak radne nedelje i zato vam danas donosimo recept za slasnu poslasticu koja se topi u ustima. Sve popularniji namaz u naše krajeve stigao je iz Amerike, ali se brzo uselio na rafove i u frižidere, jer kad ga jednom probate lako se navučete na njegov neodoljiv ukus. Jedino što je bolje od putera od kikirikija su kolači sa ovim namazom.
Kikiriki puter poslednjih godina postao je i nezaobilazni deo mnogih kolača, a mi vam danas donosimo recept za brownie čija će vam priprema oduzeti manje od pola sata. Možete ga napraviti dok se spremate za posao ili kada se nakon radnog vremena vratite kući, a kada ga jednom probate, uvek ćete mu se vraćati.

1kk 4419

Sastojci:
1 čaša maslaca (sobna temperatura)
2/3 čaše smeđeg šećera
1/2 šolje belog šećera
2 jaja
2 kašičice ekstrakta vanile
2 šolje brašna
1 kašičica sode bikarbone
2-3 čaše čokoladnih chipsa ili narendane čokolade za kuvanje
3/4 šolje putera od kikirikija

Sočni brownie bez šećera za sve koji žele da smršaju

Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. U većoj posudi pomešajte maslac, smeđi šećer i šećer tako da masa bude kompaktna. Dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje tako da smesa bude kremasta. Stavite i ekstrat vanile, sodu bikarbonu i brašno i sve lepo izmešajte tako da smesa bude bez grudvica. Na kraju dodajte i čokoladu.
Pleh za pečenje obložite papirom, a potom izručite jednu polovinu testa i rasporedire ravnomerno po posudi. preko stavite puter od kikirikija, a onda i drugu polovinu testa. Ne brinite ako testo potpuno ne prekrije puter od kikirikija. Stavite pleh u rernu i pecite oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim isecite na kocke i poslužite.

2kk 4419

Recept i foto: halfbakedharvest.com

Poslednje vesti
Ne propustite