nas an 11619
13.06.2019

Četiri anti-age napitka koje će vaša koža obožavati

Budući da je koža lična karta vašeg izgleda, sigurni smo da se svakodnevno trudite da je pravilno negujete, čistite i hirdrirate. Međutim, ponekad je mnogo bitnije ono što unosite u vaš organizam nego da na skupe kozmetičke proizvode trošite velike svote novca. Jer, svaka zvezda koja ima blistav ten naglašava da joj nije bitno samo ono što stavlja na kožu već da na lepoti treba raditi na više nivoa. Postoje mnoge studije o tome koje namirnice treba jesti da bi lice zadržalo mladalačku svežinu, a ovog puta donosimo vam još jedan odličan trik. Osim hrane, jako su bitna i pića koja kozumirate, a uz pomoć samo nekoliko čarobnih napitaka možete učiniti vašu kožu znatno lepšom, mlađom i svežijom.

1an 11619

Uspešni američki dermatolog Rachel Nazarian napravila je dnevni meni sa napicima koja bi trebalo da konzumirate u određenim delovima dana da bi zablistali u punom sjaju. Ona naglašava da je najvažnije da pijemo mnogo vode, a potom preporučuje da dan započnete kafom sa sojinim mlekom, da sredinom dana pijete zeleni čaj, popodne je rezervisano za sok od nara, dok pre spavanja treba piti vodu s krastavcem. Idealno je da svakog dana pijete svih pet napitaka, a sasvim je dovoljno da svoju kožu počastite jednim od ovih pića, u propisano vreme. Evo zbog čega je svako od ovih pića važno.

VODA: Ništa ne čini izgled kože svežije i blistavije od vode. Ona čuva elastičnost što je osnova zdravog izgleda. Ukoliko nemate naviku da pijete mnogo vode ili ne volite njen ukus iscedite malo limuna u nju ili stavite komadiće vašeg omiljenog voća.

2an 11619

SOJINO MLEKO: Nutritijenti iz sojinog mleka štite kolagen koji čuva mladalački izgled kože i glavna je odbrana protiv stvaranja bora, ali i fleka od sunca.

ZELENI ČAJ: Ovo je odličan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od UV zračenja, smanjuje šanse za opekotine i poput drugih antioksidansa, pomaže da se smanje crvenilo i upale.

SOK OD NARA: Ceđeni nar takođe sadrži veliku količinu antioksidansa i fantastičan je za negovanje fibroblasta u koži, koji stvara kolagen. A više kolagena znači manje bora. Tonus vaše kože sigurno će biti mnogo bolji.

VODA S KRASTAVCEM: Budući da ovo povrće u svom sastavu ima 90% vode, krastavac pomaže hidrataciji kože, ali je i pun minerala kao što su magnezijum i kalcijum zahvaljujući kojima se održava dobra ph vrednost i smanjuju se upale. Ukoliko ne volite miris krastavca, možete dodati malo limuna.

3an 11619

Foto: @genesisjuice

Poslednje vesti
Ne propustite