27.03.2017

Četiri greške koje svi prave prilikom izbora i nanošenja rumenila

Rumenilo je najmoćniji komad šminke, s tim se slažu i profesionalni šminkeri koji tvrde da ono već uz jednom potezu može transformisati lice. Ipak, to važi samo ako odaberete nijansu koja odgovara vašem tenu i ukoliko nanesete ovaj proizvod na pravi način. Odgovarajuće rumenilo potrebno je dobro izblendati kako bi vaše lice dobilo svežinu, a uz to ćete izgledati i mlađe. Koje rumenilo će vam dobro stajati, a koje ne baš, zavisi od nekoliko faktora: podtona vaše kože, teksture… Donosimo vam četiri ključne greške koje većina žena pravi pri odabiru i nanošenju rumenila koje bi odmah trebalo da prestanete da pravite.

1. Izbor pogrešne boje za vaš ten
Boja rumenila mora biti prilagođena boji vašeg tena. Ukoliko se pitate da li postoji jedna nijansa koja odgovara svakom tipu kože, odgovor je DA. To je boja breskve. Ostala pravila su jasna. Nežno roze rumenilo odlično je za žene sa svetlim tenom, boja maline odlična je za one sa tamnijim tenom dok bi dame sa maslinastim tonom trebalo da biraju bronzane nijanse ili boju breskve sa narandžastim podtonom.
2. Izbor pogrešne formule za vaš tip kože
Osim što bi trebalo da vodite računa o izboru prave boje, podjednako je važno izabrati i pravu formulu. Osnovno pravilo jeste da bi žene sa masnom kožom trebalo da biraju kompaktna ili rumenila u prahu dok bi one sa izrazito suvom trebalo da biraju kremaste strukture.
3. Nanošenje previše rumenila
Veliki broj žena ima tendenciju da stavlja mnogo više rumenila nego što je to zaista potrebno. Ukoliko i sami pravite ovu grešku trebalo bi da znate da je mnogo bolje da imate manje nego više rumenila.
4. Oštri prelazi
Da bi rumenilo imalo efekat potreban je dobar blending. Oštri prelazi nisu dozvoljeni već je potrebno blago osenčati lice.

Poslednje vesti
Ne propustite