22.03.2016

Crnogorski kandidat za Oskara stiže u domaće bioskope

Crnogorski predstavnik za Oskara, film “Ti mene nosiš”, rediteljke Ivone Juka od 7. aprila naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru u Srbiji. Beogradska publika već je imala priliku da vidi ovo ostvarenje na FEST-u, a nakon fantastičkih reakcija, jedna od glavnih glumica Lana Barić, dobila je priznanje za najbolju žensku ulogu u filmu sa manjinski srpskom produkcijom. Osim nje, vodeće uloge tumače Vojislav Voja Brajović, Nataša Janjić i Helena Beljan.

nas 2 tn 21316

– Jako se radujem što će napokon i publika širom Srbije imati prilike da pogleda film „Ti mene nosiš”, rezultat regionalne koprodukcije u kojoj su učestvovale Hrvatska, Srbija, Slovenija i Crna Gora. Naši srpski partneri su Sloane Film Production, a post-produkcija filma rađena je većinski u Beogradu. Tu je, naravno, i Voja Brajović, sa kojim mi je bila velika čast sarađivati. Rad sa glumcem takvog kalibra mogu shvatiti kao veliki kompliment – izjavila je hrvatska rediteljka Ivona Juka o dolasku filma u Srbiju i dodala:

1tn 21316

– Radnja filma prati očeve i njihove ćerke, obične ljude, koji neretko očekuju od svojih voljenih da se menjaju, ne razmišljajući pritom da bi promena trebalo da potekne od njih samih. To je univerzalna tema, nešto sa čime se svi susrećemo, i to je jedan od razloga zbog kog je “Ti mene nosiš” naišao na pohvale gde god je prikazan. Ništa drugačije nije bilo ni nakon projekcije filma na FEST-u, gde smo čuli izvrsne komentare filmskih kritičara, a sad nestrpljivo očekujemo i reakciju publike.

2tn 21316

Odlična gluma, ali i neobična radnja koja prikazuje isprepletane i složene životne priče Dore, Ives i Nataše zaintrigirali su publiku u celom regionu. “Ti mene nosiš” dobitnik je brojnih priznanja među kojima su: Zlatna Mimoza za najbolju režiju za Ivonu Juku, Zlatna breza za debitantsku ulogu za Helenu Beljan , Zlatna Arena za najbolju fotografiju, najbolje vizuelne efekte i najbolju muziku, priznanja na Avvantura Film Festivalu i LET’S CEE Film Festivalu za najbolji film.

Poslednje vesti
Ne propustite