03.11.2015

Čupava Desa: Adresa na kojoj vas čeka najbolji tart u gradu

Dorćol je uvek bio mesto sa najšarmantnijim adresama u gradu, a poslednjih godina sve češće potvrđuje svoju reputaciju. Između njegovih uskih ulica smešten je prvi beogradski concept store (Supermarket), prva kafeterija (Pržionica), a među zanimljivim novotarijama ovog proleća otvorena je i prva tartarnica zanimljivog naziva – Čupava Desa.

1p cd 21115

Ušuskana u Skender Begovoj 4, u mirnom delu donjeg Dorćola, između novoizgrađenih zgrada i ostataka starih zanatskih radnji, Čupava Desa je pravo mesto za ukusan doručak, coffee break, neophodan predah nakon radnog dana ili grešne večernje zalogaje.

2p cd 21115

Ime je dobila po čuvenom vojvođanskom kolaču koji je i specijalitet kuće, a pravi ga vlasnica Miljana Petrović. Hrskava poslastica sa jabukama i orasima odličan je način da zasladite svoja nepca u bilo kom delu dana.

3p cd 21115

Na meniju su i različiti slani i slatki tartovi. Slani dolaze u zanimljivim kombinacijama kao što su brokoli i gorgonzola ili spanać i rikota dok među slarkima možete birati voćne ili od čokolade.

4p cd 21115

Svi tartovi napravljeni su sa originalnim klafuti kremom, a tu su i neodoljivi keksići na bazi ovsenih pahuljica. U ukusnim zalogajima možete uživati uz kafu, čaj, mleko sa cimetom…

5p cd 21115

Pijatnoj atmosferi doprinosi i originalni enterijer inspirisan prirodom u kome dominiraju drveni elementi sa naglaskom na veliki šank koji zauzima glavnu poziciju u lokalu. Ambijent je kao stvoren za uživanje u ukusnim delicijama što je razlog više da posetite ovo odlično mesto.

6p cd 21115

7p cd 21115

8p cd 21115

9p cd 21115

Foto: Facebook/Čupava Desa

Poslednje vesti
Ne propustite