16.11.2019

Čuvena Britanka Jo Malone kreirala je kolekciju parfema za Zaru

Kada je Geza Schön pre 13 godina kreirao parfem Molecule 01, svojim mirisnom kreacijom bacio je rukavicu u lice parfemskom svetu, jer je zgazio glavne mitove na kojima ova industrija počiva. Umesto da gradi mirisnu piramidu odlučio se za samo jedan sastojak i to sintetički, čime je strušio mit i o skupocenim, prirodnim esencijalnim uljima. Nije se osvrnuo ni na muško-žensku podelu, pa je njegov parfem bio unisex. Uprkos tome, Molecule 01 brzo je osvojio svet, i što je najvažnije, stekao je publiku u Holivudu, ali to je bio samo prvi korak u stvaranju čitave industrije niche parfema koji su izazvali pravu revoluciju. U međuvremenu su dizajnerski parfemi izgubili ekskluzivitet koji su imali pre nekoliko decenija, pa najveće kuće već godinama imaju linije haute parfumerie, koje su njihov odgovor na niche brendove. Ponudu na tržištu dodatno su zakomplikovale high street kuće koje umesto toaletnih voda, svojim potrošačima danas nude parfeme po pristupačnim cenama iza koje stoje najveća imena industrije.

10jmz

@jolovesofficial

Kako će se revolucija koja je počela u parfemskom svetu završiti, za sada ne znamo, ali nas pred sam kraj 2019. nije iznenadila vest da je čuvena britanska parfimerka Jo Malone kreirala parfemsku kolekciju za špansku Zaru. Kao jedno od najvećih imena u industriji, Jo iza sebe ima dva uspešna brenda – Jo Malone koji je danas u vlasništvu kompanije Estée Lauder i Jo Loves, čiji je suvlasnik. Ovom saradnjom, ona je svet niche parfema približila najširim masama, jer će njene mirisne kreacije svi moći da priušte.

11jmz

@jolovesofficial

Neverovatno umeće kombinovanja mirisnih nota, Jo je udahnula u kolekciju Zara Emotions koja se sastoji od osam parfema za svaki ukus jer je kombinovala najrazličitije note, od citrusnih i cvetnih do drvenastih. Ime svakog parfema označeno je rednim brojem i glavnim sastojcima, pa tako imamo N°1 Vetiver Pamplemousse, N°2 Waterlily Tea Dress, N°3 Ebony Wood… Kolekcija sadrži i dva seta za one koji žele da probaju sve mirisne kompozicije. Discovery Set donosi svih osam mirisa u mini pakovanju od 4 ml, a u Collector Setu se nalaze svi mirisi u bočicama od 40 ml. Više o svakoj mirisnoj kompoziciji iz kolekcije saznajte u nastavku.

2jmz n1

N°1 Vetiver Pamplemousse

Miris otkriva note grejpa, mandarine i vetivera.

3jmz n2

N°2 Waterlily Tea Dress

Ovaj parfem kombinacija je bergamota, nane i mošusa.

4jmz n3

N°3 Ebony Wood

Začinsku kompoziciju čine roze papričica, karanfilić i abonos.

5jmz n4

N°4 Amalfi Sunray

Reč je o savršenom balansu bergamota sa citrusnim notama mandarine i cveta narandže.

6jmz n5

N°5 Tubereuse Noir

Drvenastu kompoziciju čine ylang yland, tuberoza i sandalovina.

7jmz n6

N°6 Fleur D’Oranger

Miris čine note narandžinog cveta, nerolija i ylang ylanga.

8jmz n7

N°7 Fleur de Patchouli

Nežan parfem otkriva note božura, pačulija i guaiac drveta.

9jmz n8

N°8 Bohemian Bluebells

Lavanda, sandalovina i mošus prave idealan balans u ovoj kompoziciji.

Naslovna fotografija: @jolovesofficial
Foto: Instagram, Zara

Poslednje vesti
Ne propustite