05.09.2015

Da li je ovo razlog zbog kog osećate konstantan umor?

Već je dobro poznato, što su pokazala i sva naučna istraživanja, da je odraslim osobama dovoljno između sedam i osam sati sna tokom dana. Međutim, zašto nam se onda često dešava da i pored toga što spavamo dovoljno osećamo umor?
Ovo pitanje dugo je mučilo čak i najveće stručnjake, ali je najnovija američka studija pokazala, da se osećaj umora najčešće javlja kod ljudi koji ne idu na spavanje u isto vreme. Time se poremeti ciklus spavanja što bitno utiče na kvalitet sna, a samim tim dovodi i do toga da tokom čitavog dana osećamo umor. Zbog toga naučnici savetuju da svake večeri odlazimo u krevet u isto vreme.
Drugi razlog koji vam može ometati san jeste upaljen televizor, komjuter ili drugi digitalni uređaji. Zato ma koliko da ste naučili da spavate uz muziku, film ili neku emisiju, najbolje je da se odreknete ove navike.
A ukoliko ne možete da zaspete u isto vreme ili vam je teško da se odreknete upaljenog televizora, najbolje je da pre spavanja popijete čaj od matičnjaka ili da svoju kožu namažite nekim aromatičnim uljem koje deluje umirujuće.

Poslednje vesti
Ne propustite