18.09.2015

Da li su ovo razlozi zbog kojih nemate savršeni ten?

Većina od nas dobro zna osnovne standarde kada je u pitanju nega kože, među kojima su: redovno čišćenje lica, uklanjanje make-upa pre odlaska u krevet, svakodnevna upotreba krema sa zaštitnim fatorom… Međutim, ima mnogo drugih činioca koji stoje na putu naše savršene kože. Tako vaš mobilni telefon može biti razlog zbog kog imate bubuljice, ali i pasta za zube. Donosimo vam listu šest faktora koji utiču na izgled vašeg lica.

#1 Jastučnica
Čak iako pažljivo čistite lice svake večeri, ono može doći u dodir sa bakterijama putem jastučnice. Zato ovu presvlaku menjajte najmanje jednom sedmično i obratite pažnju na deterdžente koje koristite prilikom pranja. Naime, jake hemikalije koje su neretko u sastavu praškova mogu iritirati vašu kožu.

#2 Mobilni telefon
Da li ste znali da se na ekranu telefona nalazi deset puta više bakterija nego na WC šolji? Zato bar jednom dnevno morate definfikovati vaš mobilni telefon ukoliko želite da imate zdravu kožu lica.

#3 Vodite računa o isteku roka vaše šminke
Često imamo običaj da prilikom kupovine šminke bacimo kutiju, a da prethodno ne pogledamo kada ističe rok trajanja proizvoda. Upotreba starog make-upa jednako je pogubna kao i da jedete hranu kojoj je prošao rok trajanja.

#4 Izbegavajte da proizvodi za negu kose dođu u dodir sa vašim licem
Svi mi vodimo računa da nam lak za kosu ne uđe u oči, ali jako je važno da pazimo i da ni jedan proizvod za negu kose ne dođe u dodir sa našom kožom lica. Naime, većina hair formula pogubna je za naš ten.

#5 Prestanite da dodirujete lice
Mnogi od nas imaju naviku da drže ruke na obraze, ali to je navika koju je potrebno iskoreniti. Vaše ruke dolaze u dodir sa mnogim bakterijama, a sigurni smo da ih ne želite na licu.

#6 Birajte paste za zube bez fluora
Pasta za zube često dolazi u dodir sa licem, a one koje imaju visok nivo fluora, izazivaju pojavu bubuljica i mitisera. Danas je na tržištu mnogo pasti bez fluora, pa zato birajte ove proizvode.

Poslednje vesti
Ne propustite