Imamo odličan recept za sirovu domaću čokoladu od samo tri sastojka

Jednostavni domaći dezerti napravljeni od proverenih sastojaka često su najbolje rešenje kada imamo jaku i neobuzdanu želju za slatkišima. Posebno su nam dragi oni, koji ne samo da udovoljavaju želji za šećerom, već sadrže i namirnice koje su dobre za naš orgnizam. Zbog toga vam danas donosimo recept za za domaću čokoladu, jer je ona slatkiš nad slatkišima kome malo koja osoba može da odoli. Reč je o zdravoj varijatni ove poslastice koja ne sadrži gluten, mleko, jaja i druge nezdrave sastojke. Za pripremu vam je potrebno vam samo 30 minuta i tri osnovne namirnice koje možete nadograditi dodavanjem orašastih plodova ili suvog voća.

SASTOJCI:
220 gr kakao maslaca
4 supene kašike agava ili javorovog sirupa (možete koristiti i med)
50 gr kakaa

PRIPREMA: Istopite na pari kakao maslac zajedno sa kakaom u prahu i sirupom koji ste izabrali. Topite ih konstantno mešajući nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Potom izlijte smesu u pripremljene kalupe ili na papir za pečenje postavljen u pleh. Ostavite čokoladu da se ohladi do sobne temperature, a po želji joj možete dodati orašaste plodove ili suvo voće. Kada se smesa prohladi, odložite je u frižider na oko 30 minuta, a nakon toga možete uživati u svojoj domaćoj čokoladi.

Ovaj tekst originalno je objavljen na našem portalu 28. avgusta 2020. godine.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@halfbakedharvest)

Podeli

Scroll to Top