nas dd 25519
25.05.2019

Danijela Dimitrovska Amidžić otkriva zašto je dobro biti model

Direktorka agencije Models Inc. – Elite Model Look Danijela Dimitrovska Amidžić i ove godine traga za novim devojkama i mladićima koji će se takmičiti na nacionalnom Elite Model Look izboru, a pobednici dobijaju priliku da predstavljaju našu zemlju na svetskom finalu. Veliki kasting zakazan je za 9. jun u beogradskom hotelu Envoy od 13 do 15h. Ove godine uvedena je i kategorija influensera, čiji će pobednik na svetskom takmičenju potpisati dvogodišnji ugovor s Elite Model Worldom, a predstavnica za Srbiju biće Jana Dačović – mlada YouTuberka sa više od 700 hiljada pratilaca. Dok bira potencijalne nove zvezde modelinga, Danijela nam je otkrila 5 stvari zbog kojih je dobro početi karijeru u makenstvu.

2dd 25519

Ostvarenje cilja: Za mene je ulazak u svet modelinga, pre svega, bio ostvarivanje velikog cilja. Otkad znam za sebe želela sam da postanem model, srećom genetika mi je bila naklonjena, pa sam mogla da ostvarim svoj san. Verujem da je tako i sa većinom devojaka.
Putovanja širom sveta: Jedna od velikih prednosti ovog posla je što veoma mladi imate mogućnost da obiđete svet i da postanete kosmopolita.
Zarada i samostalnost: Manekenstvo je jedina profesija na svetu u kojoj su žene plaćenije od muškaraca, pa veoma mlade devojke imaju priliku da steknu materijalnu sigurnost. Meni je to bilo značajno jer sam imala priliku da pomognem svojoj porodici i to kada sam imala samo 17 ili 18 godina.

1dd 25519

Školovanje u inostranstvu: Kroz ovaj posao stičete mogućnost da zaradite dovoljno novca i da sebi priuštite školovanje na najboljim svetskim univerzitetima.
Samopouzdanje: Verujem da je ovo možda najvažnije za svaku mladu osobu. Kroz rad u svetu mode, imate priliku da ostvarujete svoje ciljeve i na taj način jačate samopouzdanje i razvijate socijalnu inteligenciju. To vam daje snagu za sve naredne korake u životu. U današnje vreme, kada više ništa nije sigurno, za uspeh na bilo kom životnom planu, a naročito na poslovnom, najvažnije je da ste hrabri i da budete spremni na rizik za šta je potrebno samopouzdanje.

3dd 25519

Foto: Marija Timotijević

Poslednje vesti
Ne propustite