18.02.2017

Denim trend: 7 ključnih modela farmerki za proleće

Dolazak proleća znači samo jedno – vreme je da obnovimo svoj jeans. Nezaobilazan u svakom ormaru, sa bogatom prošlošću iza sebe, teksas je od kraja 19. veka pa sve do danas ostao jedan od omiljenih klasika unutar našeg garderobera. Mnogi će ga istaknuti i kao jedan od najudobnijih komada koje posebno volimo da nosimo tokom prelaznih godišnjih doba kao što su jesen i proleće.
Jeans + džemper, jeans + moto jakna, jeans + trenč, jeans + duks… Ovo su samo neke od kombinacija koje ćemo praviti u danima koji dolaze. Ikone stila već su izabrale svoje omiljene modele i to uglavnom sa potpisom novih, još dovoljno neafirmisanih brendova. Gigi, Kendall, Olivia i druge street style zvezde obavile su svoj domaći zadatak, a sada je red i na vas.
Otkrivamo vam njihov denim izbor za proleće 2017, a u radnjama high street brendova pronašli smo i odgovarajuću zamenu.

1. Straight Cut Jeans

1jt 17

Gigi Hadid obožava svoj par Straight Cut Jeans-a sa potpisom francuskog brenda Sandro. Imali smo priliku da je vidimo nekoliko puta u ovim farmerkama, a mi smo sličan model našli u H&M-u po ceni od 3.999 dinara. Možda vam je Sandro još nepoznata marka, ali mnoge modne zvezde poput Belle Hadid i Kate Moss obožavaju njihove farmerke.

2. Jeans With Rips

2jt 17

Pocepane farmerke dubokog struka nisu velika novost, a Bella Hadid ih ove godine obožava. Ona najradijen nosi komade brenda Good American čiji je osnonivač Khloe Kardashian. Njene farmerke koštaju oko 200 dolara, a skoro isti model ima i Zara po ceni od svega 3.990 dinara.

3. High-Rise Jeans

3jt 17

Kendall Jenner, takođe, voli varijantu sa dubokim strukom koja je ove sezone veoma aktuelna. Njen izbor je kultni brend Re/Done koji obožava i Sienna Miller, a Mango nudi gotovo identične farmerke po ceni od 3.990 dinara.

4. High-Rise Straight-Leg Jeans

4jt 17

Brend Vetements za kratko vreme stekao je kultnu titulu među modnim autoritetima. Još jedna potvrda za to je i muzička zvezda Selena Gomez koja obožava njihov dvobojni model farmerki sa dubokim strukom. Nešto slično pronašli smo u Mangu po ceni od 5.990 dinara.

5. Crop Step Fray Jeans

5jt 17

Gigi Hadid nije odolela ni trendu farmerki sa linijom na bočnim stranama nogavica, a najviše joj se dopao komad sa potpisom brenda Mother Denim koji stiže iz Los Anđelesa. Njihove farmerke često nosi i Miranda Kerr, a ovaj popularni model sa linijom možete pronaći i u H&M-u za samo 2.199 dinara.

6. Mid-Rise Jeans

6jt 17

Leandra Medine obožava svoje Mid – Rise farmerke sa resama, a njihov proizvođač je, takođe, mladi brend simboličnog naziva 3×1. Dolazi iz Njujorka, a svetsku popularnost stekao je zahvaljujući Rihanni koja voli njihov zanimljiv jeans. Sličnu verziju pronašli smo u Zari po ceni od 4.990 dinara.

7. Skinny Noa Jeans

7jt 17

Olivia Palermo i dalje se drži klasike i ne želi da se odrekne skinny jeansa. Alternativu koju je ona našla jeste model brenda Black Orchid koji dolazi u varijanti bez poruba na nogavicama. Mnogi high street brendovi uvrstili su u svoje kolekcije ovakve komade, a nama su se najviše dopale farmerke iz Manga po ceni od 3.990 dinara.

Foto: Instagram, Promo

 

 

Poslednje vesti
Ne propustite