23.08.2015

Denim trend: Dvanaest odličnih modela belih farmerki

Bele farmerke bez obzira na svoju neutralnost nisu večiti trend kao što je to slučaj sa običnim, plavim jenasom već s vremena na vreme osvajaju modne sladokusce. Iako vode poreklo iz Amerike, postale su aktuelne zahvaljujući legendarnoj Britanki Jane Birkin koja ih je, tokom sedamdesetih, rado nosila.
Deset godina kasnije, sredinom osamdesetih, ponovo su osvojile modnu scenu, a žene su ih najčešće kombinovale sa futurističkim metalik bomber jaknama, ili neon duksevima i cipelama na platformu. Tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih, najviše smo voleli da gledamo Kate Moss u belom jeansu, a najpopularniji model bio je sa potpisom kuće Calvin Kleina. Trendu nije mogla odolela ni još jedna Britanka – Victoria Beckham, koja ih je često kombinovala sa vrtoglavo visokim potpeticama, kao što to ovih dana čini Kim Kardashian.
Sa povratkom trenda sedamdesetih, jeans bele boje ponovo se vratio na scenu i to u različitim varijantama – od zvoncara do cullotes modela. Alexa Chung, Lena Perminova, Miroslava Duma, Leandra Medine i Chiara Ferragni samo su neke od trendseterka koje ih rado nose.
Ako do sada još niste nabavili svoj komad, pravo je vreme za to, a mi vam donosimo ponudu iz high street radnji.


Naslovna fotografija: Instagram/lenaperminova

Poslednje vesti
Ne propustite