nas mkt 21519
21.05.2019

Deset make-up veština koje morate savladati do 30. rođendana

Mi verujemo u izreku da su tridesete nove dvadesete, u svakom smislu, osim kada je reč o make-upu. Smatramo da postoje određene veštine u šminkanju koje bi svaka žena trebalo da svlada pre nego što ugasi svećice s brojem 30 na rođendanskoj torti. Jedino tako će drugu trećinu života provesti puna samopouzdanja i uvek sofisticiranog izgleda. U nastavku pogledajte koje bi sve make-up trikove trebalo da savladate do 30. rođendana.

1. BRZO PREKRIVANJE NEPRAVILNOSTI

1p mkt 22715

Shiseido Perfect Stick Concealer

 

Odrasle osobe retko imaju probleme sa aknama, koje su po pravilu rezervisane za tinejdžerske dane. Ipak, može se dogoditi da vas bubuljica iznenadi i tokom tridesetih, a tada je potrebno da znate da dobro prekrijere neželjenu nepravilnost na licu.

2. DODAVANJE (ILI ODUZIMANJE) SJAJA

2mkt 21519

Becca Cosmetics Shimmering Skin Perfector Pressed Highlighter

Bez obzira na to da li imate suvu ili masnu kožu, trebalo bi da znate kako da uz pomoć kozmetičkih proizvoda vaša koža uvek bude savršena. Ukoliko imate masnu kožu, svoj problem ćete lako rešiti uz preparate za matiranje, ako imate suvu kožu dodajte joj malo sjaja uz pomoć hajlajtera.

3. ZABLISTATJTE ČAK I KAD STE UMORNI

3p mkt 22715

Nyx HD Photogenic Concealer

Ako mislite da su duge noći i mamurna jutra rezervisana samo za dvadesete, varate se. Neprospavane noći dešavaće vam se i u tridesetim, ali iscrpljenost ne treba da vam se vidi na licu. Uz malo korekrora, možete lako prekriti podočnjake.

4. UČINITE USNE PUNIJIM

4p mkt 22715

Nyx Slim Lip Pencil

Suve usne nisu dozvoljene tokom tridesetih, a kada uđete u četvrtu deceniju, može vam se dogoditi da izgubite volumen usana, ali i da one postanu suvlja nego ranije. Zato uz pomoć olovke i karmina morate naučiti da vizuelno uvećate vaše usne, a uz glos im dodajte malo sjaja.

5. USAVRŠITE NANOŠENJE AJLAJNERA

5p mkt 22715

Deborah Ultra Liner Eyeliner

Umetnost stvaranja savršenog make-upa na očima morate savladati do tridesetog rođendana, a vaš glavni saveznik u toj misiji je ajlajner. Linija mora biti u skladu sa vašim oblikom oka, a nepreciznost prilikom nanošenja se ne prašta.

6. KONTURE MORAJU BITI NEPRIMETNE

6p mkt 22715

 

Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow

Bez obzira na to što konturisanje mnoge žene odbacuju, ne može se poreći da je reč o vladajućem trendu šminkanja. Stoga je dobro da savladate ovu tehniku, ali tako da vaš look bude što prirodniji i bez oštrih linija.

7. ISCRTAVANJE OBRVA

7p mkt 22715

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

Ukoliko nemate obrve poput Care Delevingne ili Lily Collins, ovaj korak morate da savladate. Nemojte izlaziti iz kuće pre nego što popunite nepravilnosti na vašim obrvama. Najbitnije je da one budu lepo oblikovane i da izaberete pravu nijansu senki ili olovke kojom ćete ih popuniti.

8. NEKA VAŠA PODLOGA IZGLEDA PRIRODNO

8p mkt 22715

Makeup Forever Ultra HD Foundation

Do tridesetog rođendana trebalo bi da ste već pronašli odgovarajući puder, koji će vaš ten učiniti besprekornim. Ukoliko ne možete da nađete jedinstvenu formulu ili nijansu baš za vašu kožu, problem možete rešiti tako što ćete pomešati dve nijanse kako biste dobili odgovarajuću teksturu ili boju.

9. SAVRŠENO NANOŠENJE BRONZERA

9p mkt 22715

Rimmel Natural Bronzer

Svako želi da izgleda preplanulo, a samo mudri znaju da postignu taj efekat i bez štetnog sunčanja. Ključ za prirodni izgled bronzanog sjaja može se postići uz upotrebu odgovarajućih bronzera.

10. RUMENILO JE VAŠ GLAVNI SAVEZNIK

10p mkt 22715

Dior Diorskin Nude Tan Tie Dye Edition Blush

U slučaju da niste još shvatili, rumenilo je vaše tajno oružje protiv umora, starenja kože i bledog ten. Drugim rečima, trebalo bi da znate kako da gospodarite ovim moćnim make-up proizvodom. Bilo radije koristite rumenilo u kamenu ili kremaste strukture, morate znati gde se ono nanosi, ali i da izaberete boju koja odgovara vašem tenu.

Naslovna fotografija: @bobbibrown

Poslednje vesti
Ne propustite