18.01.2020

Deset novih trendova u svetu frizura

Na početku smo još jedne godine i još jedne decenije koja će nam doneti mnogo novih trendova u svetu mode i lepote, a jedan od najuzbudljivijih segmenata biće čarobni svet frizura. Ako se na trenutak vratimo u 2019. shvatićemo da su vodeće frizure bile praktične i elegantne. Ponovo su bili u modi niski repovi, razdeljak na sredini glave i kovrdže u stilu Carrie Bradshaw, s naglaskom na prirodnu teksturu i zdravu i negovanu kosu. Kada je reč o koloritu bila je to kontradiktorna godina u kojoj su se nosile i tople i hladne nijanse, a posle dužeg vremena ponovo je postala aktuelna i crvena boja. Šta će se od prošlogodišnjih trendova zadržati i na početku nove dekade i kakve će nam novine doneti 2020. godina, saznajte u nastavku. Napravili smo listu od 10 vodećih frizura koje ćemo svi voleti narednih 12 meseci.

KRATKA KOSA

1 frizure 20

@harryjoshhair

Prva stvar koju bi trebalo da znate jeste da će u 2020. biti aktuelne kratke frizure. Ovo je odgovor beauty industrije na trend izuzetno dugačkih nadogradnji kojem smo svedočili poslednjih nekoliko godina. Među slavnim ličnostima koje su se opredelile za ovaj stil su i Karlie Kloss i Kaia Gerber koje već neko vreme nose šik kratke frizure.

BOB

2 friyure 20

@kaiagerber

Najpoželjnija kratka frizura i u ovoj godini biće bob. Reč je o veoma praktičnom izboru koji je lak za održavanje, a uvek izgleda šik i sofisticirano. Za razliku od prošle godine, kada je vodeće mesto zauzimao silk bob, ovog puta biće poželjan i bob sa volumenom koji ističe tekturu kose, a izgleda ležerno i mladalački.

PRIRODNE TEKSTURE

3 frizure

@alyssainthecity

Prirodne teksture biće velika tema u 2020. godini. Dok su se prethodnih godina devojke sa kovrdžavom kosom uglavnom trudile da isprave svoje lokne, sada će ih ponosno nositi. Kakva god da je prirodna tekstura vaše kose, prigrlite je i nemojte se truditi da je menjate. Jedino je važno da vaše vlasi budu zdrave i negovane.

BEACH WAVES

4 frizure

@harryjoshhair

U skladu sa trendom prirodnih tekstura, jedna od najpoželjnijih frizura predstojećeg leta biće talasi koji izgledaju kao da ste se upravo vratili s plaže. Reč je o mekanim i opuštenim loknama koje ležerno padaju. Sve što vam je potrebno da biste postigli ovakav look je slani sprej kojim je potrebno da naprskate kosu, a potom je blago izlomite presom ili figarom.

SHAG

7 frizure 20

@sukiwaterhouse

Ovo je u suštini izrazito stepenasti paž koji mora imati teške šiške i može biti raznih dužina – od vrlo kratkih pa sve do onih koje idu ispod ključnih kosti. Stepenasto šišanje posebno je izraženo na vrhu glave pa je tu i glavni volumen. Shag se prilagođava kosi, ne obrnuto. Ne postoji jedan način da ga nosite. Poenta je da uvek izgleda spontano i ne preterano doterano.

PLETENICE

6 frizure

@jourdandunn

Romantične pletenice polako ali sigurno vraćaju se u modu, a poželjne će biti u svim mogućim varijantama. Od jednostavne kike koju možete da ispletete i sami kod kuće do sitnih pletenica ili nekoliko ribljih kosti duž cele glave. Baš kao i beach waves, i ova frizura biće najaktuelnija tokom leta.

ŠIŠKE

5 frizure

@matildadjerf

Šiške će u 2020. godini biti najpoželjniji aksesoar svakoj frizuri. Nosiće se i u kombinaciji sa bobom i sa dužom kosom. Mada će biti aktuelne različite vrste šiški, poseban akcenat biće na nešto duže stepenaste šiške koje će se nositi sa razdeljkom na sredini. Reč je o veoma praktičnom izboru koji svima dobro stoji.

TOPLE BOJE

8 frizure 20

@andrewfitzsimons

Nakon što je platinasto plava kosa imala svoj veliki momenat u 2019. godini, sada ćemo se sve više okretati toplim bojama koje će postati glavni trend. Nosiće se u svim mogućim verzijama, od toplih plavih tonova, preko boje mahagonija do crvenih i braon varijanti. Za razliku od hladnih nijansi, ove boje su mnogo lakše za održavanje što je njihova dodatna prednost.

RAZDELJAK NA SREDINI

9 frizure

@nikkilee901

Ovo je način stilizovanja kose koji je svoju vladavinu započeo u drugoj polovini prošle godine, a obeležiće i tekuću 2020. Odlično funkcioniše sa svim frizurama i dužinama, pa ako već niste, vreme je da svoj razdeljak namestite tako da bude tačno na sredini glave.

UKRASI ZA KOSU

10 frizyre 20

@justinemarjan

Prošlo je tačno godinu dana otkako su ukrasi za kosu ponovo u modi, a njihova popularnost neće opasti ni u 2020. Poželjne su sve vrste šnala, scrunchie gumice, trake za glavu i rajfovi. Kada je reč o stilizovanju, slobodno se prepustite mašti i znajte da ne možete da pogrešite.

Naslovna fotografija: @brittanyxavier
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite