11.09.2015

Devet modnih brendova koje Francuskinje obožavaju

Postoji razlog zbog kog je Pariz večita svetska modna prestolnica (izvinjavamo se Njujorku, Milanu i Londonu). Francuskinje su odavno proglašene za najstilizovanije žene, a u njihovim odevnim kombinacijama oseća se da su u kontaktu sa modom više od ostatka svetu. One sa odbacuju trendove, ali su uvek u trendu.
U vazduhu Pariza postoji nešto što čak i turiste tera da se potrude oko svojih outfita i prihvate pravila tog grada. A iako se Francuskinje teško priklanjaju modnim promenama koje ostatak planete rado prigrili, one su uvek spremne za eksperimentisanje sa garderobom mladih i talentovanih dizajnera kojima radi pružaju šansu. Žumirali smo street style Pariza i otkrili devet manje poznatih brendova koje žene tamo rado nose. A sigurni smo da će njihovim stopama uskoro krenuti i ostatak sveta.

#1 Wal-Pai

1p f 10915

Iza ovog brenda obuće stoje mladi dizajneri iz Los Anđelesa, a pažnju su stekli zahvaljujući minimalističkim komadima koji izgledaju chic.

#2 Shimell & Madden

2p f 10915

Ovo je londonski brend nakita čiji se komadi baziraju na igri sa geometrijskim oblicima. Lukovi, linije ili krugovi kod njih izgledaju jako graziozno.

#3 Matteo Lamandini

nas p f 10915

Mladi italijanski dizajner dizajnira i muške i ženske odevne komade, ali i jako zanimljivu unisex obuću. On voli čiste linije, a često se služi i printovima.

#4 Aleph Mendel

4p f 10915

Potpuno novi francuski brend obuće koji je za kratko vreme stekao mnogo obožavaoca. U ponudi ima odličnih modela izrađenim od kože na kojima su često prisutni životinjski printovi.

#5 MiniMe

5p f 10915

Ekscentrična kreativna direktorka ovog brenda, Marie Marquet  živi i radi u pariskoj umetničkoj četvrti Marais i opsednuta je motivima iz crtaća kao je Betty Boop. Pravi ručno izrađane kape i šešire koje Francuskinje obožavaju.

#6 Wenshuang Lu

6p f 10915

Ova dizajnerka je tek završila fakultet i već na svojoj diplomskoj reviji privukla je veliku pažnju. Ona voli belu paletu, moderne siluete i majstorsku kontrolu strukture u dizajnu.

#7 Amalgam

7p f 10915

Zašto imati jednu torbu kada možete imati koliko god želite? To je koncept ovog francuskog brenda koji se proslavio po tome što svaka njihova torba zahvaljujući dodacima pruža različite mogućnosti za promenu. Moderni oblici i vrhunski kvalitet dodatna su prednost.

#8 Artelier

8p f 10915

Iza ovog brenda nakita stoji dizajnerka Christine Ramella koja već ima odličnu bazu u zajednici blogera. Među njenim fanovima su Chiara Ferragni i Kristina Bazan.

#9 Emmanuelle Khanh 

9p f 10915

Ljubitelji hip-hop muzike sigurno su čuli za ovaj francuski brend naočara. Slični modeli naočara za sunce bili su izuzetno popularni u urbanoj kulturi tokom devedesetih, a sada su doživeli svoj veliki comeback.

Poslednje vesti
Ne propustite