20.09.2015

Diane von Furstenberg: Deset saveta za uspešnu karijeru

Diane von Furstenberg spada u onaj krug dizajnera koji su svoju karijeru izgradili bez skandala, predanim radom i kreacijama koje su odmah stekle veliku armiju poklonika. Ona je postala jedna od živih legendi savremenog modnog sveta zahvaljujući autentičnosti i hrabrosti koja inspiriše. Ćerka jednog od retkih Belgijanaca koji je preživeo u logoru Holokaust, kasnije se udala za nemačkog plemića, ali je vrlo brzo pokazala da nije samo jedna u nizu žena sa bogatim mužem već dama sa sopstvenim stavovima i vizijama.
U svetu mode postala je prepoznatljiva na samom početku karijere kada je 1972. godine dizajnirala haljinu na preklop koja se u narednih četiri godine prodala u više od 25.000 primeraka. Diane von Furstenberg svojom mudrošću i sposobnošću nadahnjuje ljude širom sveta, pa zato smatramo da je korisno znati njene ključne savete za uspeh u poslu.

#1 Najvažnija stvar je da verujete u ono što radite i da dobro definišete svoje ciljeve.

#2 Velikodušnost je najveća investicija.

#3 Kako možete da izvučete najbolje od sebe, ako ne postavljate nove izazove? Ili ako konstantno krivicu pripisujete nekom drugom ili nečem drugom?

#4 Stranst i upornost su jako bitni. Snovi su ostvarivi i vi možete živeti vašu fantaziju, ali na putu ostvarenja ciljeva nema prečica.

#5 Budite surovo iskreni prema sebi. Postavljajte pitanje da li to što radite ima smisla? Možete slušati druge ljude, ali pratite svoje srce.

#6 Svejedno je da li pričate o poslu, ljubavi ili lepoti, budite iskreni i sledite svoju istinu. Budite uvek na istom koloseku.

#7 Kada neka ideja ne funkcioniše, prihvatite to i krenite dalje.

#8 U svakom razgovoru, stavite se u poziciju druge osobe, i pokušajte da shvatite šta ona želi.

#9 Nekada sam samopoudana, a nekada se osećam kao luzer. Nema uspešne osobe koja se nekada ne oseća kao luzer.

#10 Ne smete da zapostavite snagu samopouzdanja. Kako će neko shvatiti vaše reči, zavisi od toga da li ih izgovarate sa, ili bez, samopouzdanja. Tu ne možete glumiti.

Poslednje vesti
Ne propustite