10.10.2019

Digitalni umetnik zbog kog je Instagram generacija zavolela klasično slikarstvo

Jedan od najistaknutijih digitalnih umetnika današnjice Hey Reilly, u saradnji s kompanijom Samsung, dao je novi izgled nekim od najčuvenijih remek-dela klasičnog slikarstva. On je koristeći Samsung Galaxy Note 10+ oživeo legendarna dela Van Goga, Botičelija i Da Vinčija od kojih je napravio digitalnu kolekciju prilagođenu Instagram generaciji. Kolekcija obuhvata slike pod nazivom: Selfi portret, Dama sa mops-žabom, Zagonetni osmeh, Devojka sa crvenim nosem i Venera od Osmeha.

2hr 101019

Koristeći svoje profile na društvenim mrežama kao izložbeni prostor, Reilly ima za cilj da približi ove slike široj publici, kao i da inspiriše pratioce da preispituju pojam umetnosti i način na koji se ona danas stvara, deli i konzumira. Da je uspešan u svojoj misiji, govori činjenica da je hešteg #art na Instagramu, samo tokom 2019. godine, iskorišćen više od 334 miliona puta.

3hr 101019

– Moj Instagram profil je kao galerija gde delim svoje radove. Humor je sastavni deo moje umetnosti i ukoliko ova kolekcija nekoga natera da stane i nasmeje se, ja ću biti srećan čovek – rekao je Reilly, povodom svoje nove kolekcije.
Inače, Reilly je završio Royal College of Art u Londonu i jedan je od najboljih digitalnih umetnika dašnjice čije su se ilustracije našle i u kampanjama čuvenih modnih brendova Moncler, Calvin Klein, Nike… Na svom Instagram nalogu već godinama se na duhovit način osvrće na sva drušvena, politička, modna i kulturna zbivanja.

4hr 101019

Venera od Osmeha

5hr 101019

Devojka sa crvenim nosem

6hr 101019

Dama sa mops-žabom

7hr 101019

Zagonetni osmeh

8hr 101019

Selfi portret

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite