12.07.2016

Dizajnerski profil Dragane Rukavine

Dizajnerka Dragana Rukavina izdvojila se na domaćoj modnoj sceni svojim klasičnim i ženstvenim komadima koji prkose trendovima, a nama su najpre privukli pažnju njeni ručno rađeni kupaći kostimi koje je počela da izrađuje prošlog leta.

3dr 12716

– Ideja da se bavim dizajnom postojala je oduvek u meni. Još kao devojčica kreirala sam haljine za lutke koje mi je mama šila, ali je realizacija moje želje, ipak, morala malo da sačeka. Sve je počelo prošlog leta kada sam rešila da napravim za sebe kupaće kostime po mom ukusu. U starim Burdama iz osamdesetih godina tražila sam odgovarajuće mustre i napravila nekoliko komada. Tada sam shvatila da bih mogla da počnem da izrađujem kostime i za druge žene i tako je sve počelo – kaže Dragana koja dodaje:

1dr 12716

– Iako sam tek krajem leta, tačnije posčednje nedelje u avgustu, na svom Instagram profilu izbacila prve komade naišla sam na odlično interesovanje kod žena u Srbiji, Hrvatskoj i Španiji – otkriva supruga fudbalera Antonija Rukavine koji trenutno igra za španski klub Viljareal.

10 dr 12716

Nadahnuta pozitivnom energijom i odličnom reakcijom na njene kupaće kostime, Dragana je krajem prošle godine plasirala svoju prvu kolekciju odeće, a njen modni potpis odmah je zapao za oko mnogim poznatim damama među kojima su i Ivana Maksimović i Milica Pavlović.

2dr 12616

– Trudim se da stvaram klasične modele koje ističu ženstvenost i ne rukovodim se trendovima. Najupečatljiviji komad za sada je zlatna suknja koja je izrađena od jako posebnog materijala od kog nije lako sašiti takav komad. Sve materijale nabavljam u Španiji i važno mi je da su oni proverenog kvaliteta, a moj brend se ističe i po tome što se svaka stvar izrađuje u najviše pet komada tako da su zapravo sve unikati. Taj kurs ne planiram da menjam.

9dr 12716

Dok su njeni kupaći kostimi ovog leta postali pravi hit, Dragana se već sa svojim timom saradnika priprema za izradu jesenje kolekcije.
– Već sam počela sa pripremom modela za narednu sezonu, a u kolekciji će se naći dosta prefinjenih modela izrađenih od tvida, svile i drugih kvalitetnih tkanina. Nadam se da ću na proleće imati i svoju prvu reviju, a u planu je i otvaranje modnog ateljea, jer se, za sada, moji komadi mogu naručiti samo putem Instagrama.

6dr 12716

7dr 12716

8dr 12715

Poslednje vesti
Ne propustite