27.08.2015

Dream Team: Peter Lindbergh okupio najveće top modele devedesetih

Najslavnija ekipa top modela iz devedesetih ponovo je zajedno, a okupio ih je niko drugi nego slavni fotograf Peter Lindbergh. Glavne muze najvećih svetskih dizajnera i žene koje su krasile bezbroj naslovnica najrelevantnijih modnih časopisa nakon 25 godina ponovo su pozirale čuvenom umetniku i to u zajedničkom editorijalu koji nosi naziv “The Reunion”.
U januaru 1990. godine, na naslovnici britanskog Vogue-a osvanula je moćna ekipa supermodela, fotografisana u crno-beloj tehnici upravo od strane Lindbergha. Na fotografiji su bile Naomi Campbell, Linda Evandelista, Christy Turlington, Cindy Crawford i Tatjana Patitz – žene koje su tada, a i danas imale status prvobitnih supermodela. Ovog puta, umetnik je pozvao Cindy Crawford, Evu Herzigovu, Karen Alexander, Helenu Christensen, Nadju Auermann i Tatjanu Patitz na kalifornijsku obalu kako bi oživeo istorijski modni trenutak.
I nakon dve i po decenije, ove žene koje iza sebe sada imaju uspešnu karijeru i porodice, izgledaju jednako atraktivno kao i tada. Njihova fotografija deo je serijala “Director’s Cut”, online video kanala Nowness.

1p pl 27815

Poslednje vesti
Ne propustite