24.10.2016

Dvanaest pravila Anite Moorjani za srećan i ispunjen život

U svojoj knjizi “Ponovo rođena” Anita Moorjani opisala je iskustvo blisko smrti čime je postala međunarodna senzacija. Njena knjiga je u 2012. godini postala bestseler na listo New York Times-a i to samo dve nedelje nakon što je objavljena. Ova hrabra žena bolovala je raka limfne žlezde koji je uznapredovao do poslednjeg stadijuma, ali je igrom sudbine uspela da se izleči i time je postala najneverovatniji sličaj koji je ikada zabeležen u medicini. Poslednjih godina ona prenosi svoje iskustvo klinične smrti i izlečenje širom sveta, a njena osnovna poruka je da bi svako trebalo da voli sebe i da bude ono što jeste bez straha od toga šta će reći okolina.
– Udovoljavala sam ljudima, stavljala ih na prvo mesto i plašila sam se toga da budem autentična. Pokušavala sam da budem neko ko nisam i iscrpljivala se radeći za druge. I uvek sam mislila da je sebično slediti sopstvene potrebe, jer sam imala utisak da su tuđe veće i bitnije. Međutim, kad sam ja ostvarena, tada sami i zdravija, srećnija, više dajem a manje mi je potrebno. Takođe mi je jasno i da ukoliko stalno pokušavamo da budemo neko ko nismo, planetu lišavamo nas samih – napisala je Anita na početku svoje knjige “Ponovo rođena”.
Ova šarmantna Indijka izvoja 12 pravila za srećan život koja bi svi trebalo da slede.

#1 Nemojte shvatati život preozbiljno.
#2 Jedite čokoladu.
#3 Shvatite svoju veličanstvenost.
#4 Jedite još čokolade.
#5 Uživajte u životu i radite ono što vam donosi radost.
#6 Neka je vaša svakodnevica ono što vas čini srećnim, a ne ono što mislite da bi trebalo ili šta drugi misle da bi vi trebalo da radite.
#7 Živite svoj život strasno i sa puno ljubavi, a ne u strahu od neuspeha.
#8 Započnite svaki dan uz “Dancing Queen” i pevajte.
#9 Smejte se sebi svaki dan (što više ovo vežbate pre ćete dostići nirvanu).
#10 Svakim pogledom u ogledalo, podsetite se da ste savršeno dete svemira, koji je tu da bude verno sebi. Vaš jedini cilj je da živite ono što jeste. U pokušaju da budete neko drugi, vi svemir lišavate samog sebe.
#11 Ne brinite previše o tome jeste li u pravu. Kada nam je jedini cilj da budemo svoji, teško da možemo da pogrešimo.
#12 Svaki dan započnite s jasnoćom namere, ostavljajući iza sebe jučerašnje emocije. Svaki dan je prazno platno, na koje možemo da naslikamo sve što poželimo. Tako da je na nama izbor hoćemo li obojiti naše platno radošću, ljubavlju i smehom, ili strahom, ljutnjom, kajanjem, teskobom i zabrinutošću.

Poslednje vesti
Ne propustite