30.10.2020

Dve jesenje verzije avokado tosta

Avokado tost poslednjih godina postao je jedan od omiljenih brzih specijaliteta, koji za razliku od većine fast food opcija obiluje dobrim mastima, vitaminima i mineralima. Upravo su hranljivi sastojci glavni razlog zbog kog je avokado postao toliko voljena namirnica u celom svetu. Tropsko voće poreklom iz Srednje Amerike ne sadrži holesterom, a bogato je mononezasićenim mastima i omega 3 masnim kiselinama, sadrži oleinsku i linoleinsku kiselinu, kalijum, vitamine A i E, folnu kiselinu…

Pored toga, avokado je zbog blagog ukusa zahvalan za kombinovanje sa ostalim namirnicama, a pružiće vam više energije od bilo kod drugog voća ili povrća.

AVOKADO TOST SA PILETINOM

Sastojci:
2 parčeta hleba celog zrna
50 gr dimljenih ili pečenih pilećih grudi
1/2 naseckanog avokada
1/2 šake svežeg bosiljka
so
biber
maslinovo ulje

Priprema: Prelijte jedno parče hleba maslinovim ulje, pa dodajte piletinu, avokado i bosiljak. Posolite i pobiberite sastojke i preklopite ih drugim parčetom hleba. Tost zagrejne u mikrotalasnoj pećnici.

TOST SA JAJEM I AVOKADOM

Sastojci:
2 pačeta hleba od celog zrna
2 sušena paradajza (naseckana)
8 grubo naseckanih maslina
1 avokado isečen na kolutove
so
biber
maslinovo ulje
1-2 poširana ili jaja na oko
30 gr feta sira
1 šaka bebi spanaća ili bilo kog drugog zelenog povrća

Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Prelijte hleb maslinovim uljem, stavite u pleh obložen papirom i pecite 1-2 minuta. Kad hleb bude gotov dodajte mu sušeni paradajz, masline i avokado, zatim posolite i pobiberite, a odozgo dodajte jaje, feta sir i bebi spanać.

Foto: @halfbakedharvest

Poslednje vesti
Ne propustite