11.01.2022

Dve zimske verzije avokado tosta za savršen početak dana

Avokado tost poslednjih godina postao je jedan od omiljenih brzih specijaliteta, koji za razliku od većine fast food opcija obiluje dobrim mastima, vitaminima i mineralima. Upravo su hranljivi sastojci glavni razlog zbog kog je avokado postao toliko voljena namirnica u celom svetu. Tropsko voće poreklom iz Srednje Amerike ne sadrži holesterom, a bogato je mononezasićenim mastima i omega 3 masnim kiselinama, sadrži oleinsku i linoleinsku kiselinu, kalijum, vitamine A i E, folnu kiselinu…

Pored toga, avokado je zbog blagog ukusa zahvalan za kombinovanje sa ostalim namirnicama, a pružiće vam više energije od bilo kod drugog voća ili povrća.

AVOKADO TOST SA PILETINOM

Sastojci:
2 parčeta hleba celog zrna
50 gr dimljenih ili pečenih pilećih grudi
1/2 naseckanog avokada
1/2 šake svežeg bosiljka
so
biber
maslinovo ulje

Priprema: Prelijte jedno parče hleba maslinovim ulje, pa dodajte piletinu, avokado i bosiljak. Posolite i pobiberite sastojke i preklopite ih drugim parčetom hleba. Tost zagrejne u mikrotalasnoj pećnici.

TOST SA JAJEM I AVOKADOM

Sastojci:
2 pačeta hleba od celog zrna
2 sušena paradajza (naseckana)
8 grubo naseckanih maslina
1 avokado isečen na kolutove
so
biber
maslinovo ulje
1-2 poširana ili jaja na oko
30 gr feta sira
1 šaka bebi spanaća ili bilo kog drugog zelenog povrća

Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Prelijte hleb maslinovim uljem, stavite u pleh obložen papirom i pecite 1-2 minuta. Kad hleb bude gotov dodajte mu sušeni paradajz, masline i avokado, zatim posolite i pobiberite, a odozgo dodajte jaje, feta sir i bebi spanać.

Foto: @halfbakedharvest

Poslednje vesti
Ne propustite