nas m 17819
17.08.2019

Efikasan trening za pokretanje metabolizma

Svima nam je dobro poznat trenutak u kome nakon određene cifre na vagi, više ne možemo da smršamo ni gram, a čak i da nam pođe za rukom, to je dug i iscrpljujuć proces. Krivac za ovaj problem svakako je naš metabolizam, koji diktira kako će naše telo reagovari na trenutni režim ishrane ili trening koji aktivno primenjujemo.
Metabolizam vrši procese razgradnje i sinteze hranljivih maaterija koje unosimo u organizam, kao i izhradnju tkiva i mišića, ali i naslaga od nerazgrađenih tvari, koje postepeno prerastaju u tako omražen višak kilograma. Da biste ubrzali metabolizam, a samim tim i gubitak kilograma, potrebno je da imate tri obroka i dve užine tokom dana i da trening prilagodite tom cilju. Potrudite se da svaki vaš obrok uključuje proteine, složene ugljene hidrate i zdrave masti. Zeleni čaj ili voda s limunom, takođe su odlični saveznici kada želimo da podstaknemo bržu potrošnju kalorija.
Kada je reč o treninzima, danas se na YouTubeu mogu pronaći mnogi fitnes programi namenjeni upravo rešenju ovog problema, a u nastavku pogledajte jedan od najboljih. Autor ovog programa je Kit Rich, jedna od najboljih američkih fitnes instruktorki, čiji su klijenti mnoge holivudske zvezde.

Foto: @basebodybabes

Poslednje vesti
Ne propustite