14.04.2020

Ena Luna nam otkriva svoje beauty rituale i omiljene proizvode

Sa više od 130 hiljada pratilaca na Instagramu, Novosađanka Ena Čubrilo, poznatija kao Ena Luna, zauzima visoko mesto na listi najuspešnijih domaćih influensera. Ako skrolujete po njenom Instagram Feedu videćete da svaka fotografija ima nekoliko desetina hiljada lajkova i na stotine komentara, a video klipove na njenom YouTube kanalu, po pravilu pogleda više od 100 hiljada osoba. Fascinantne brojke najbolje govore o tome koliki je uticaj ove šarmantne brinete, koja je uvek spremna da podeli svoja iskustva s različitim kozmetičkim ili modnim brendovima, ali i da otkrije delić svog života. S Enom smo razgovarali o njenim beauty ritualima i preparatima kojima je verna, a pitali smo je i koje je navike promenila tokom izolacije.   
Kako izgleda vaša jutarnja, a kako večernja beauty rutina?

– Moram priznati da tokom dana najviše vremena i pažnje posvećujem nezi kože, a to se nije promenilo ni tokom aktuelne situacije. Moja jutarnja rutina podrazumeva umivanje gelom, potom nanosim tonik za lice, a zatim serum i kremu. Uveče ponavljam iste korake, koje povremeno dopunim pilingom za lice i maskom.
Koji se preparati za negu uvek nalaze u vašem neseseru i zbog čega ih smatrate nezamenjivim?
– Korejska kozmetika je zaista fantastična i njihove serume, kao i maske za lice ne menjam.
Vaš posao, između ostalog, podrazumeva da konstantno dobijate nove kozmetičke preparate. Da li zbog toga često menjate proizvode koje koristite ili volite da se držite proverenih favorita?
– Da, i to ume da bude veoma nezgodno jer na policama imate zaista mnogo proizvoda i, koliko god to delovalo primamljivo, morate da se odlučite za određene preparate, koje želite da testirate i da im budete verni barem nekoliko nedelja. Međutim, vremenom razvijete sposobnost da prepoznate šta će vam odgovarati i pravite manje grešaka nego na početku.

1 ena luna

Da li isprobate sve preparate koje dobijete ili na osnovu sastava znate šta bi vašoj koži moglo da nanese više štete nego koristi?
– Isprobavam isključivo proizvode koji me lično zanimaju, bilo zbog njihovog sastava, preporuka koje sam dobila ili nekog trećeg razloga. Zbog toga, i pored mnogo PR paketa koje dobijam, i dalje samostalno kupujem proizvode koji su mi interesantni. Kada imate priliku da testirate mnogo proizvoda brzo steknete iskustvo i znate šta bi moglo da vam odgovara, tako da mi se retko desi da probam nešto što mi uopšte ne odgovara i što potencijalno može da mi izazove probleme na koži.
Postoje li drogerijski proizvodi koje biste uvek preporučili jer mislite da vrede mnogo više od njihove cene?
– Naravno da postoje i često ih spomiljem u mojim video klipovima. Već sam to rekla, ali moram još jednom da spomenem korejsku kozmetiku. Ko god je probao, zna o čemu pričam.
Praktikujete li da kupujete kozmetiku preko interneta i kakvo je vaše iskustvo?
– Ređe to radim u poslednje vreme, pre svega zato što skoro sve što poželim da probam mogu da nađem na našem tržištu. Sve što mi je potrebno od kozmetike kupujem u Sephori i DM-u.
S obzirom na činjenicu da poslednjih nedelja svi peremo i dezinfikujemo ruke češće nego inače, posvećujete li njihovoj nezi posebnu pažnju?
– Mislim da koži ruku više škode rukavice, ali su svakako neophodne i nadam se da ih svi nose. Koristim nekoliko krema za negu ruku i pošto ih češće perem, češće ih i mažem, pa koliko-toliko situaciju držim pod kontrolom. Parafinsko pakovanje je spas za dehidrirane ruke, a veoma je jednostavno za upotrebu.

2 ena luna

Da li zbog viška slobodnog vremena sada češće koristite maske, pilinge…?
– Kao i koža ruku, tako mi je i koža lica i tela poprilično dehidrirana poslednjih nedelje, pa mnogo češće koristim maske i to uglavnom overnight, koje mi pružaju više hidratacije u ovom periodu.
Koji vam kozmetički tretmani trenutno najviše nedostaju?
– Sve mi nedostaje. (Smeh) Šalu na stranu, mislim da smo u ovoj situaciji svi shvatili da sve možemo sami i da nam nijedan kozmetički tretman nije neophodan. Međutim, ono što mi definitivno najviše fali, a ne mogu sama da uradim, jeste masaža.
Koliko puta ste se našminkali tokom izolacije?
– Našminkala sam se svega nekoliko puta radi snimanja različitih video klipova, ali mislim da ću to promeniti već ove nedelje i da ću se češće šminkati, kako se ne bih potpuno opustila. Možda čak obučem i farmerke jedan dan. (Smeh)

3 ena luna

Foto: Privatna arhiva

Poslednje vesti
Ne propustite