28.03.2016

Enterijer: Ideje za prolećnu dekoraciju doma

Proleće budi dekoratere u svima nama i poziva nas da dovedemo boje u naš dom. Ukoliko žudite za promenama, počnite od svog doma u koji ćete uneti svežinu. Zahvaljujući našim malim savetima, vaš životni prostor možete lako učiniti lepšim mestom.

1. Započnite sa svežim cvećem

1pu 2836

Sveže cveće i biljke u saksijama su savršeni prolećni dekor koji uliva život i toplinu u vaš prostor. Međutim, kućne biljke mogu mnogo više da urade u vašem domu, osim oživljavanja atmosfere. Dokazano je da biljke unutar vašeg doma imaju terapeutski efekat i mogu vam doneti gomilu zdravstvenih pogodnosti. One mogu poboljšati kvalitet vazduha unutar vašeg doma, povećavati nivo vlažnosti i smanjiti količinu prašine. Učinite sebi uslugu i unesite više zelenila u kućnom životu!

2. Osvetlite prostor

2pu 28316

Svaki dom izgleda bolje kada je osvetljen dok neadekvatan izvor svetlosti može ozbiljno da utiče na vas i umanji osećaj udobnosti. Investirajte u odgovarajuće osvetljenje i oslobodite se neprozračnih zavesa.

3. Preuredite spavaću sobu

3pu 28316

Spavaća soba je mesto gde započinje svaki vaš dan zato je ne treba potcenjivati. Osvežite svoju spavaću sobu novim, šarenim tapetama i prekrivačima. Sakupite gomilu jastuka, miksujte geometrijske otiske sa cvetovima, velike otiske sa malim… Obratite pažnju da otisci budu u skladu sa velikim komadima u vašoj sobi, poput komoda ili ormara. Uskladite sve sa abažurima na lampama, tepihom ili drugim dekorom u vašoj sobi.

4. Poigrajte se sa tapetama

4pu 28316

Samolepljive tapete su odličan način da promenite izgled prostora. Koristite svetle, zabavne obrasce na samo jednom zidu koji će dodati karakter enterijeru i povezati ga sa ostatkom prostora i naglašenim dekorom u sobi.

5. Uredite terasu ili dvorište

5pu 28316

Sa dolaskom lepog vremena, mnoge naše aktivnosti odvijaju se napolju. Od prve jutarnje kafe ili čitanja, do prijatnih večernjih okupljanja sa prijateljima na otvorenom. Zato očistite svoju terasu ili preuredite dvorište i unesite nov nameštaj. Investirajte u set za sedenje, zatim dodajte malo zelenila i nove saksije sa cvećem.

Poslednje vesti
Ne propustite