26.10.2015

Evolucija rekreacije kod kuće: Od Jane Fonde do Tracy Anderson

Mnoge je onih koji izbegavaju teretanu, naročito sa dolaskom prvih hladnih dana, kada višeslojnim odevanjem možemo da prikrijemo sve nedostatke, ali kako pred leto ne biste bili u panici zbog viška kilograma ili opuštenih mišića, dobro je da bar pronađete vremena i rekreairate se kod kuće.
Danas su nam na raspolaganju različiti fitness vodiči na “YouTube-u”, ali i aplikacije za mobilne telefone koje nam mogu zameniti čak i lične trenere. Dok birate odgovarajući program uz kojih ćete se relaksirati, možda je pravo vreme da se prisetimo evolucije fitness vodiča u poslednjih tridesetak godina.

Prva koja je žene motivisala da vežbaju kod kuće bila je Jane Fonda i to tokom osamdesetih godina. Njene vežbe u kuhinji praktikovale su mnoge dame zahvaljujući VHS kasetama, a početkom ove godine, izdala je i novu verziju svojih treninga na DVD-u.
Devedesete su nam donele supermodele kao najveće zvezde, a među najpopularnijim VHS kasetama bile su one sa vežbama Cindy Crawford. Njena koleginica Claudia Schiffer takođe je imala svoj program, ali je umesto kod kuće vežbala pored okeana, dok je Cher u to vreme otkrivala vežbe koje radi za dobro oblikovane noge.

Ulazak u novi milenijum, doneo je i nove trendove, pa su danas umesto supermodela, za vežbe najpopularniji tutoriali trenera velikih zvezda koji se mogu pratiti na “YouTube-u”. Po broju pregleda i poverenju koje im je povereno, izdvojili su se Tracy Anderson i Mary Helen Bowers.

Poslednje vesti
Ne propustite