14.09.2016

Festival italijanskog filma od 16. do 25. septembra u Beogradu

Festival italijanskog filma održava se od 16. do 25. septembra u Jugoslovenskoj Kinoteci u Uzun Mirkovoj 1 u Beogradu. Festival će se sastojati iz tri programske celine: Istorija italijanskog filma od 17. septembra, Glavni program: Savremeni italijanski film od 22. do 25. septembra i Panel i susret visokih predstavnika italijanskog filma sa predstavnicima filmske industrije Srbije u cilju stvaranja šire međusobne saradnje.
Svečano otvaranje zakazno je u Jugoslovenskoj Kinoteci za petak, 16. septembar sa početkom u 20:30 časova koncertom “Vrhunska muzika italijanskog filma” na kome nastupaju svetski poznati umetnici Mauro Maur (truba) i Francoise de Clossey (klavir). To će biti jedinstvena prilika da se čuje muzika Morikonea, Rote i ostalih velikih kompozitora filmske muzike. Mauro Maur je direktno sarađivao na filmskoj muzici italijanskih kompozitora i zvuci njegove trube čuju se u kultnim filmovima. Ulaz na otvaranje je slobodan.
Program “Istorija italijanskog filma” počinje 17. septembra selekcijom italijanskih remek dela sedme umetnosti, među kojima su filmovi Roberta Roselinija, Vitorija De Sike, Bernarda Bertolučija, Lukina Viskontija, Federika Felinija, Pier Paola Pazolinija, Mikelanđelo Antonionia, Gabriele Salvatoresa i Roberta Beninjija.
Od 22. do 25. septembra Jugoslovenska Kinoteka predstaviće glavni program “Italijanski savremeni filmovi” na kome će se naći novi filmovi poput: SUĐENJE MATA HARI (2016) – režija: Rosana Patricija Siklari, OSVAJANJE USPONA (2015) – Roza Kjara Skaljone, POVRATAK ŽENE (2016) – Emanuele Imbuči, USTIKA: NESTALI DOKUMENTI (2016) – Renco Martineli i drugi. Reditelj Martineli biće gost festivala u Beogradu.

Ustika

Ustika

Poslednje vesti
Ne propustite