01.02.2017

Filmovi koje ćemo gledati u februaru

Februar je mesec u kome nestrpljivo isčekujemo dodelu Oskara, pa smo nekako prirodno više zainteresovani za filmove nego tokom ostatka godine. Imajući to u vidu, distributeri su pripremili na desetine novih naslova koji će se upravo ovog meseca premijerno naći u bioskopima.
Najisčekivanije među novim ostvarenjima svakako je film PEDESET NIJANSI – MRAČNIJE koji počinje da se prikazuje 8. februara. Već dobro poznat par Džejmi Dornan i Dakota Džonson vraća se kao Kristijan Grej i Anastazija Stil. Kad povređeni Kristijan Grej pokuša da namami opreznu Anu Stil ponovo u svoj život, ona će zahtevati novi dogovor pre nego što mu pruži drugu šansu. Dok njih dvoje pokušavaju da izgrade poverenje i stabilnost, mračne figure iz Kristijanove prošlosti počinju da kruže oko ovog para, odlučne u tome da unište njihove planove za zajedničku budućnost.

Biser Bojane

Biser Bojane

U nastavku meseca očekuje nas i zanimljiv domaći naslov – BISER BOJANE. Prvi film snimljen na Adi Bojani nakon Lepote poroka nasmejaće publiku do suza, a neće izostati ni uzbudljiva akcija. Radnja počinje kada mladi lekar iz Beograda Đorđe Popović koga tumači Slaven Došlo dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku Đorđe veruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. Na tom putu, on će upoznati i ljubav svog života.

Nevine

Nevine

Za ljubitelje drame prava poslastice biće film francusko-poljske koprodukcije NEVINE koji će početi da se prikazuje 16. februara. Glavna junakinja je Matilda Buli, mlada internistkinja koja radi u Francuskom Crvenom krstu, a radnja se odvija 1945. godine u Poljskoj. Jednog dana, poljska časna sestra dolazi u bolnicu. Na veoma lošem francuskom ona moli Matildu da dođe u njen samostan. Matildin život i uverenja se menjaju kad otkrije da se više časnih sestri, pod tragičnim okolnostima, nalazi u drugom stanju.

Kraljica Španije

Kraljica Španije

Oskarovsku Penelopu Kruz gledaćemo u ostvarenju KRALJICA ŠPANIJE čije je premijerno prikazivanje zakazano za 25. februar. Zaplet počinje kada se pedesetih godina prošlog veka filmska diva Makarena Granada vraća iz Holivuda u Španiju da snimi blokbaster pod nazivom Kraljica Španije u kome će udahnuti život Izabeli I od Kastilje. U Madridu, ne samo što će se ponovo sresti sa svojim starim prijateljima i kolegama, već će morati i da se bori sa još jednim diktatorskim režimom – režimom Fransiska Franka. Ovo je treća saradnja izmedju oskarovaca Truebe i Penelope Kruz.

Nevidljivi faktor

Nevidljivi faktor

Film o kome se obog meseca možda i najviše priča jeste NEVIDLJIVI FAKTOR koji je svetsku premijeru doživeo u januaru, a u domaće bioskope stiže krajem ovog meseca. Baziran je na neverovatno istinitim životnim pričama tri žene, poznate kao “ljudski kompjuteri”. Film prati grupu matematičarki Afroamerikanki, koja će se ispostaviti kao mozak jedne od najvećih operacija američkog svemirskog programa u istoriji, a veliku pažnju izazvao je i zbog toga što obrađuje teme seksizma i rasizma.

Foto: Cineplexx, IMDb, MegaCom Film

Poslednje vesti
Ne propustite