29.02.2016

Filmovi koje nećemo propustiti tokom marta

U svetskoj kinematografiji početak proleća rezervisan je za premijere filmova za koje se u samom startu ne prognozira veliki uspeh, ali se, ipak, nađu nekoliko odličnih naslova koji nas prijatno iznenade. Zbog toga je ovaj period u godini nazvan i dump zonom. Kod nas je situacija malo drugačija, pa su se na martovskom repertoaru našli filmski hitovi poput Ave, Cezare i Dankinja, ali nisu izostali ni drugi zanimljivi naslovi. Izdvajamo 5 filmova čiji je početak prikazivanja rezervisan za mart.

Ave, Cezare! (početak prikazivanja: 3. mart 2016.)

Dobitnici četiri Oskara, Joel i Ethan Coen, napisali su scenario i režiraju film Ave, Cezare!, komediju sa najvećim filmskim zvezdama, smeštenu u period posle Zlatnog doba Holivuda. U filmu igraju George Clooney, Josh Brolin, Tilda Swinton, Scarlett Johansson… Ave, Cezare! prati jedan dan u životu studijskog “popravljača”, koji ima dosta problema koje treba da reši.

Spotlight (početak prikazivanja: 3. mart 2016.)

Film je bazaran na istinitom događaju iz 2002. godine, kada tim upornih novinara Boston Globe-a počne da istražuje navode o zlostavljanju dece u katoličkoj crkvi. Njihova dugogodišnja istraga otkriva više decenijska zataškivanja na najvišim nivoima verskog, pravnog i državng sistema. Oni započinju talas revolucija širom sveta. Glavne uloge tumače Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams i Liev Schreiber.

Ponovo ljubav (početak prikazivanja: 10. mart 2016.)

Boreći se da se pomiri s neočekivanom smrću muža, folk pevača koji je bio na pragu uspeha, Hana se trudi da popuni prazninu u svom životu planirajući da napiše njegovu biografiju. Kad Endru, arogantni pisac iz Njujorka, dođe u grad da napiše svoju knjigu o njenom voljenom, Hana će ubrzo otkriti da su njegova grubost i samouverenost dobrodošli izazov i iznenađujuća promena u odnosu na dosadnu brigu njenih prijatelja, porodice i grada.

Čokolada (početak prikazivanja: 24. mart 2016.)

Film govori o Rafaelu Padillau koji je rođen na Kubi 1868. i prodan u ropstvo kada je imao 9 godina. Nakon bega iz ropstva, otputovao je u Pariz i započeo karijeru u cirkusu zadivljujući Francuze svojim talentima kao pevač i plesač, i kao klovn pod imenom “Čokolada”.

Dankinja (početak prikazivanja: 24. mart 2016.)

Zasnovana na knjizi Dejvida Eberšofa, Dankinja je neverovatna ljubavna priča inspirisana životima Lili Elbe i Gerde Vegener (koje igraju dobitnik Oskara Edie Radmain i Alicia Vikander), a koju je režirao dobitnik Oskara Tom Huper (Kraljev govor, Jadnici). Brak Lili i Gerde se razvija dok prate Lilino neverovatno putovanje kroz život, kao prve transrodne osobe.

Poslednje vesti
Ne propustite