25.02.2017

Filmska diva Monica Bellucci otvorila je 45. FEST

Svečano otvaranje 45. FEST-a održano je sinoć u centru “Sava”, a čast da otvori najznačajniju domaću filmsku manifestaciju imala je Monica Bellucci. Ceremonija je počela defileom zvanica crvenim tepihom i nastavila se u velikoj dvorani, gde je numeru “Filmski san” izveo mladi glumac Slaven Došlo, uz pratnju baletskih igrača Pozorišta na Terazijama i Narodnog pozorišta u Beogradu. Mladi glumac bio je i voditelj programa uz koleginicu Draganu Mićalović. Oni su publici poželeli dobrodošlicu i predložili joj da u skladu sa sloganom ovogodišnjeg FEST-a – dobro otvori oči, jer ih čeka spektakularni vatromet žanrova i ostvarenja koja će sasvim sigurno obeležeiti filmsku istoriju.

Slaven Došlo i baletske trupe Pozorišta na Terazijama i Narodnog pozorišta

Slaven Došlo i baletske trupe Pozorišta na Terazijama i Narodnog pozorišta

Voditelji su podsetili publiku kako FEST treću godinu za redom uspešno nastavlja predstavljanje novog koncepta, pa će se i ove godine, najbolji filmovi nagrađivati u tri takmičarska programa, a veliki broj regionalnih, balkanskih i istočnoevropskih premijera među prvima na planeti pogledaće upravo beogradska publika.

Dragana Mićalović i Slaven Došlo

Dragana Mićalović i Slaven Došlo

Dragana Mićalović i Slaven Došlo predstavili su ovogodišnjeg Beogradskog pobednika za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, idola svih generacija, glumca raznovrsnih uloga i nezaboravnog osmeha: Ljubišu Samardžića. Nagradu je u njegovo ime primila Ivona Jevtić, predsednik odbora FEST-a i Sekretar za kulturu Grada Beograda, a uručio je Jugoslav Pantelić, umetnički direktor FEST-a.

Ivona Jeftić

Ivona Jevtić

– Izuzetna je čast za 45. FEST – nastavili su voditelji: Što pred beogradsku publiku večeras izlazi izvanredni majstor lepote forme i jedan od najuvaženijih svetskih filmskih majstora. Voditelji su najavili su još jednog Beogradskog pobednika – za dosadašnje stvaralaštvo, legendarnog španskog reditelja Carlosa Sauru, kome je nagradu takođe uručio Jugoslav Pantelić.

Carlos Saura

Carlos Saura

Za sam kraj i vrhunac ceremonije, na binu je izašla jedna od najlepših glumica sveta, koja pleni šarmom i raskošnim talentom, velika filmska zvezda – Monika Bellucci koja tumači glavnu žensku ulogu u filmu “Na mlečnom putu”. Na sprkom jeziku, uz osmeh, proglasila je 45. FEST otvorenim, a zatim se zahvalila publici i izjavila da je tokom snimanja filma Emira Kusturice u našoj zemlji provela predivnih nekoliko godina.

Monica Belluci sa pratnjom je izašla na binu Sava centra

Monica Bellucci sa pratnjom izlazi na binu Sava centra

Filmska diva je na srpskom jeziku proglasila manifestaciju otvorenom

Filmska diva je na srpskom jeziku proglasila manifestaciju otvorenom

Jubilarni FEST je nakon ceremonije otvaranja otpočeo svoj filmski program projekcijom filma “Na mlečnom putu”, dugo očekivanog najnovijeg ostvarenja reditelja i scenariste Emira Kusturice.

Emir Kusturica

Emir Kusturica

Foto: Luka Pilipović/LP Studio i Nemanja Stojanovic/LP Studio

Poslednje vesti
Ne propustite