03.02.2020

Filmske premijere koje nas očekuju ovog meseca

Navili smo da svakog meseca u bioskope stižu uzbudljiva ostvarenja, pa ćemo i ovog februara imati nekoliko premijera koje će izazvati veliku pažnju publike. Već u četvrtak u domaće bioskope stižu dva nova filma – Grudi i Zviždači, koji svaki na svoji način, pričaju nesvakidašnje priče običnih ljudi. Sredina meseca biće rezervisana za romantičnu dramu Ema, horor Ostrvo fantazija i dirljivo ostvarenje Tomazo. Na Dan Zaljubljenih gledaćemo drugi deo ljubavne priče Led, a na kraju februara očekuju nas komedija K’o šef i drame Mali Džo i Radioaktivno.
Svejedno koji filmski žanr volite, sigurni smo da ćete među pomenutim naslovima naći nešto po svom ukusu. Više o ovim ostvarenjima saznajte u nastavku.

GRUDI (početak prikazivanja: 6. februar)

Žanr: drama
Glumci: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković
Režija: Marija Perović

Novi film Marije Perović vodi nas u Nikšić na proslavu 25 godina mature i prati tri drugarice koje se okupljaju ovim povodom. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

ZVIŽDAČI (početak prikazivanja: 6. februar)

Žanr: komedija, krimi
Glumci: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga
Režija: Corneliu Porumboiu

Kristi, policijski inspektor u Bukureštu igra za obe strane. Kada ga lepa Gilda uvuče u rizičnu pljačku, oboje će morati da krenu putevima prevare i izdaje. Da bi preživeli, moraju da nauče tajni jezik zviždača na španskom ostrvu Gomera.

EMA (početak prikazivanja: 13. februar)

Žanr: komedija, drama, romantični
Glumci: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth, Miranda Hart
Režija: Autumn de Wilde

Lepa, pametna i bogata Emma Woodhouse prava je nemirna matica za mali uspavani grad u kome živi. Ovo je blistava satira društva i odrastanja, u kojoj Emma mora proći kroz donošenje pogrešnih odluka u izboru udvarača, kako bi pronašla ljubav koja je oduvek bila tu.

OSTRVO FANTAZIJA (početak prikazivanja: 13. februar)

Žanr: triler, horor, avantura
Glumci: Lucy Hale, Kim Coates, Michael Peña, Maggie Q, Portia Doubleday
Režija: Jeff Wadlow

U Blumhouseovom novom osvrtu na Ostrvo fantazija, zagonetni Gospodin Roarke čini da se tajni snovi njegovih srećnih gostiju ostvare u luksuznom, ali zabačenom tropskom odmaralištu. Međutim, kada se fantazije pretvore u noćne more, gosti su primorani da razreše misterije ostrva kako bi ga napustili živi.

TOMAZO (početak prikazivanja: 13. februar)

Žanr: drama
Glumci: Cristina Chiriac, Willem Dafoe, Anna Ferrara
Režija: Abel Ferrara

Abel Ferrara postavlja pitanje da li ostareli i namučeni reditelj može da nađe sreću u ulozi supruga i oca. Pitanje muči i glavnog junaka Tommasa koga Ferrara predstavlja s nežnošću i razumevanjem, a Willem Dafoe ga igra brilijantno i otvoreno. Kako se autor i junak pitaju, tako i publika treba da postavi pitanje da li joj je potreban još jedan film o požudnom, grešnom, a genijalnom reditelju u poznijim godinama – Tommasova posvećenost sopstvenom duhu i Ferrarina opširna studija karaktera daju pozitivan odgovor.

LED 2 (početak prikazivanja: 14. februar)

Žanr: drama, romantični/ljubavni
Glumci: Mariya Aronova, Yuliya Khlynina, Nadezhda Mikhalkova
Režija: Zhora Kryzhovnikov

Šta se tačno dešava u onom delu bajki nakon venčanja princa i princeze kada kažu živeli su srećno do kraja života? Nekoliko godina kasnije, glavni likovi ove ledene bajke – Nađa, prvakinja u umetnčkom klizanju, i vrhunski hokejaš Saša – žive kao srećna porodica odgajajući svoju ćerkicu. Sve deluje savršeno do nemilog događaja koji će zauvek promeniti njihove živote…

K’O ŠEF (početak prikazivanja: 27. februar)

Žanr: komedija
Glumci: Salma Hayek, Rose Byrne, Tiffany Haddish
Režija: Miguel Arteta

Najbolje prijateljice Mia i Mel uživaju u životu, vodeći njihovu kozmetičku kompaniju, koju su stvorile od nule. Nažalost, zapadaju u finansijske problem, kada dobijaju više nego primamljivu ponudu od neprikosnovenog maga kozmetiče industrije, Claire Lune. Ta ponuda dovešće u pitanje prijateljstvo koje između Mie i Mel traje godinama.

MALI DŽO (početak prikazivanja: 27. februar)

Žanr: naučna-fantastika, drama
Glumci: Emily Beecham, Ben Whishaw, Kerry Fox, Kit Connor, David Wilmot
Režija: Jessica Hausner

U njoj se uzgaja poseban cvet koji je ne samo lep već ima i terapeutsko dejstvo. Naime, ako se drži na idealnoj temperaturi, adekvatno prehranjuje i ako se sa njim redovno razgovara, cvet osobu koja ga poseduje čini srećnom. Protiv pravila kompanije, Alice odnosi jedan ovakav cvet kući kao poklon svom sinu tinejdžeru Joeu. Međutim, ubrzo počinje da sumnja da cvet i nije tako bezopasan kao što je mislila.

RADIOAKTIVNO (početak prikazivanja: 29. februar)

Žanr: drama, biografski
Glumci: Rosamund Pike, Sam Riley, Aneurin Barnard, Anya Taylor-Joy
Režija: Marjane Satrapi

Dobitnica Oskara Rosamund Pike ovog puta je maestralno odigrala naučnicu Marieju Curie, prvu ženu koja je dobila Nobelovu nagradu. Film Radioaktivno donosi istinitu priču o naučnici rođenoj 1867. u Varšavi, koja je u Francusku došla da studira i tu upoznala budućeg supruga. Pierrre i Marie Curie zajedno su otkrili radioaktivnost i prodrmali tadašnje naučne krugove. Njih dvoje 1903. godine osvajaju Nobelovu nagradu za otkrivanje radioaktivnosti, nakon čega Pierre brzo umire. Nakon njegove smrti, Marieja počinje još intenzivnije da se bavi naukom i osvaja drugu Nobelovu nagradu za svoja otkrića koja su promenila svet.

Foto:IMDb

Poslednje vesti
Ne propustite