16.09.2019

Francuski stručnjaci znaju kako da usporimo starenje

Vichy Slow Âge je klinički ispitana linija koja štiti kožu od štetnih uticaja

Proizvodi za negu iz francuskih apoteka već decenijama unazad nude najefikasnija rešenja za sve kožne probleme, a najbolja reklama za ove preparate upravo su žene iz te zemlje koje izgledaju lepo i negovano u svakom životnom dobu. Francuska dermokozmetička industrija spaja dugogodišnje iskustvo s najnovijim naučnim otkrićima u kreiranju inovativnih formula prilagođenim savremenom dobu, a pre svega brzom tempu života u zagađenim gradskim sredinama. Zato nas ne čudi što nam je upravo iz laboratorije brenda Vichy stigao potpuno nov pristup anti-age nezi iz kog je nastala klinički ispritana linija kozmetike Slow Âge, koja deluje na prve bore i štiti kožu od štetnih uticaja iz okoline, brinući tako o njenoj budućnosti i sprečavajući pojavu novih bora.
Stručnjaci koji stoje iza ovih proizvoda imali su u vidu da su antioksidanti važan sastojak nege jer se, kako im samo ime kaže, bore protiv oksidacije koja počinje u trenutku kad kožu izložimo UV zracima ili zagađenom vazduhu, koji pokreću oslobađanje slobodnih radikala što pak uzrokuje raspad određenih molekula.

2ff baicalin (1)

Ekstrat korena bajkalske kapice deluje na prve bore

Jedan od najsnažnijih antioksidanata je bajkalska kapica, poreklom iz kineske pokrajine Šensi koja je snažno izložena UV zračenju i hladnoći te je razvila neverovatnu otpornost. Snagu pronalazi u svom korenju koje se naziva i zlatno korenje. Bajkalska kapica već 2.000 godina koristi se kao jedna od 50 ključnih biljaka u tradicionalnoj kineskoj medicini jer ima neverovatna antioksidacijska svojstva, a spektar tog delovanja jači je čak od onog u referentnim molekulima poput vitamina C i E.
Takođe, najnovija istraživanja pokazala su i da dobre bakterije nisu neophodne samo za funkcionisanje crevne flore već i za zdravlje naše kože. Bifidus – prijateljska flora koja sprečava rast štetnih bakterija probiotički je sastojak, odnosno mikroorganizam, koji se prirodno nalazi u fermentisanim mlečnim proizvodima. Odličan je za zdravlje, a koristi se i u formulama za negu, jer je efikasan u lečenju upala, jača mehanizam obrane kože od štetnih uticaja iz okoline i smanjuje osetljivost i suvoću kože.

3ff SlowAge2 (1)

Vichy Slow Âge linija jača mehanizam odbrane kože od štetnih uticaja iz okoline

Upravo su ova dva aktivna sastojka deo revolucionarne Slow Âge dnevne kreme koja deluje na svakodnevna oštećenja kože nastala zbog štetnih uticaja iz okoline i omogućava nam da dostojanstveno starimo. Pomenuti aktivni sastojci udruženi su s termalnom vodom Vichy, koja se nalazi u srcu svih proizvoda ovog brenda jer jača i obnavlja kožu.
Kada je reč o noćnoj nezi, dejstvo pomenutih sastojaka potpomognuto je resveratrolom, koji je veoma efikasan u borbi protiv slobodnih radikala. Uglavnom se dobija iz crvenog grožđa, a poseduje izuzetno blagotvorno delovanje na zdravlje srca i krvnih sudova, kao i celog organizma.

3ff Resveratrol-the-next-big-anti-aging-antioxidant.52 (1)

Rezveratrol izolovan iz japanskog bambusa stimuliše ćelijsko disanje

Ovaj snažan sastojak bogat je polifenolima koji su, osim u ishrani, korisni i u nezi kože i njenoj zaštiti od oksidativnog stresa. Izolovan je iz biljke japanskog bambusa koji stimuliše aktivne procese odgovorne za ćelijsko disanje i prirodnu antioksidacijsku obnovu kože, kao i prevenciju starenja. Stoga je glavni adut Vichy Slow Âge Night, prve 2 u 1 noćne kreme i maske za višestruku upotrebu, koja je namenjena urbanoj ženi izloženoj stresu, smogu i UV zračenju. Pomenuti faktori mogu poremetiti prirodnu sposobnost regeneracije kože, ostavljajući za sobom neravnomeran ton kože i sklonost ka ubrzanoj pojavi sitnih bora. Kako bi se zadržala i produžila mladost kože, Vichyjeva noćna nega, uz ekstrat bajkalske kapice, probiotički sastojak bifidus i Vichy mineralizovanu termalnu vodu, sadrži i 100% čist prirodni resveratrol koji stimuliše antioksidativni sastav obrane kože kako bi joj osigurao glatku strukturu i ravnomernu boju. Ovaj proizvod se svake večeri nanosi kao krema, a jednom ili dva puta nedeljno možete ga koristiti kao masku tako što ćete ga naneti u tankom sloju i ostaviti da deluje 10 minuta, a potom ukloniti višak. Neka vas ne iznenadi jedinstvena prirodno obojena tekstura ovog proizvoda za čiju je karamel boju zaslužno zlatno korenje bajkalske kapice, kao ni njen osvežavajući miris: to je nešto po čemu se razlikuje od svih noćnih krema i vredi je probati.

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite