12.02.2017

Galentine’s Day: 5 filmova koji slave ženska prijateljstva

Već smo vam pisali o novom prazniku koji nosi naziv Galentine’s Day i slavi žensko prijateljstvo, a izmislili su ga kreatori popularne američke serije “Parks & Recreation”. Nastao kao pobuna protiv Svetog Valentina, obeležava se 13. februara i rezervisan je samo za žene. Najbolje prijateljice večeras se okupljaju bez muškaraca i organizuju žensko veče kod kuće uz piće, kokice i filmove. Ukoliko još niste odlučili da li ćete početi da slavite ovaj dan, setite se da su vaše drugarice uz vas, i kada ste same, i kada imate partnere, dok statistika pokazuje da su ženska prijateljstva u savremenom svetu mnogo dugotrajnija od brakova. Zato večeras okupite svoje drugarice, a vam donosimo 5 filmova o ženskim drugarstvima koje možete zajedno pogledati.

1. Telma i Luiz (Thelma & Louise)

Thelma (Geena Davis) i Louise (Susan Sarandon) su najbolje prijateljice koje odlaze na kratko vikend putovanje ne bi li pobegle od životne monotonije. Kada usput naprave pauzu u baru, nakon nekoliko pića, jedan od gostiju pokušava da siluje Thelmu, a Louise to sprečava tako što slučajno ubija nasilnika. Za njima kreće potera, tokom bekstva njih dve se čvrsto drže zajedno, a da li će uspeti da izbegnu odgovornost za učinjen zločin pogledajte u filmu.

2. Kad neveste zarate (Bride Wars)

Liv (Kate Hudson) i Emma (Anne Hathaway) druže se od detinjstva i obe maštaju o venčanju u hotelu Plaza. Obe bivaju isprošene u gotovo isto vreme i zakazuju venčanja u kratkom razmaku, međutim, dolazi do greške u agenciji za organizaciju svadbi jer se ispostavlja da postoji samo jedan slobodan termin. Najbolje prijateljice tada postaju ljute rivalke i obe žele taj termin za sebe. Na kraju, ipak, pobeđuje prijateljstvo i ljubav koju imaju jedna za drugu.

3. Klub prvih žena (The First Wives Club)

Elise (Goldie Hawn), Brenda (Bette Midler) i Annie (Diane Keaton) bile su najbolje prijateljice tokom školovanja, ali su vremenom izgubile kontakt. Ponovo se sreću na sahrani svoje četvrte prijateljice koja je izvršila samoubistvo i nastavljaju da se druže kao da se nikada nisu razdvajale. Kada sve tri shvate da su izneverene od svojih emotivnih partnera odlučuju da krenu u osvetu. Na tom putu svojim bivšim muževima će zagorčati život dok će se njih tri još više zbližiti.

4. Gangsterska četvorka (Set It Off)

Ovo je priča o četiri devojke iz geta koje žele da obezbede bolji život tako što će opljačkati banku. Stony (Jada Pinket Smit) se prostituiše kako bi svojem mlađem bratu omogućila školovanje, ali sticajem okolnosti njega policija ubija što nju i podstiče da se odluči na pljačku. Vođa operacije je Frankie (Vivica A. Foks), nedavno otpuštena službenica banke, sa njima je i Tisean (Kimberly Elise) samohrana majka kojoj novac treba da bi sprečila da joj sina preuzme socijalna služba, dok je četvrta članica ove ženske bande Cleo (Queen Latifa).

5. Seks i grad 1 (Sex and the City)

Nema poznatijih drugarica u svetu filma i televizije od Carrie (Sarah Jessica Parker), Samanthe (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) i Mirande (Cynthia Nixon). Dok čekamo početak snjimanja trećeg nastavka filma koje je već i zvanično potvrđeno, lepo je podsetiti se prvog filma iz 2008. godine koji smo svi voleli. Drama kroz koju prolazi Carrie nakon što je Zverka ostavi na venčanju i drugarice koje su sve vreme uz nju prava je oda ženskom prijateljstvu.

Foto: Screenshot

Poslednje vesti
Ne propustite