14.09.2020

Gastro blogovi koje pasionirano pratimo jer dele ukusne, a zdrave recepte

Dobrih recepata nikad dosta, ali kada želimo da se prepustimo gastro uživanju, volimo i da hrana koju pripremamo bude zdrava. Zato vam predstavljamo tri odlična food bloga na kojima možete pronaći ukusne specijalitete koji će zadovoljiti sva vaša hedonistička čula, a da pritom ne morate da brinete o kalorijama. One su svedene na minimum, a svako jelo predstavlja pravu nutritivnu bombu.

HEMSLEY AND HEMSLEY

1gb 20520

@hemsleyhemsley

Sestre Jasmine i Melissa su iz Velike Britanije, a blog su pokrenule 2010. godine. Kao istinske zaljubljenice u kuvanje, ali i zdravu ishranu, na svojoj digitalnoj stranici propagiraju recepte koji uglavnom ne sadrže gluten ili rafinisane šećere već što više nutritivno vrednih sastojaka. Obe su autorke nekoliko knjiga, a pre nekoliko godina imaju i svoj restoran u londonskoj robnoj kući Selfridges. Veoma su popularne u svojoj zemlji, pa je o njima pisao čak i britanski Vogue, a kuvaju i za velike zvezde i rade keteringe za prestižne događaje. Njihova najpoznatija izreka je da se u kuhinji provode bolje nego u noćnom izlasku.

SPROUTED KITCHEN

3gb 20520

@sproutedkitchen

Ovaj blog osnovala je 2012. godine ponosna mama Sara dok njen suprug Hugh fotografiše jela koja sprema. Autorka je pobornica zdrave hrane, pa je ovo odlična adresa za ljubitelje veganskih i sirovih jela, kao i za sve one koji vole preciznost prilikom predstavljanja recepata. Najčešći sastojci njenih specijaliteta su sveže i organsko povrće, a dodatna prednost je ta što uglavnom objavljuje recepte koji su u skladu s aktuelnim godišnjim dobom. Njena jela su lagana, zdrava i hranjiva, pa ih rado služi svojoj porodici.

COOK REPUBLIC

5gb 20520

@cookrepublic

Autorka ovog portala je Sneh Roy, koja dolazi iz Autralije, a u njenu estetiku ne treba sumnjati jer je po profesiji dizajner, food fotograf i stilista. Inspiraciju najčešće pronalazi u sunčanom Sidneju, gde i živi, a u svoj šarmantni blog utkala je i iskustva iz detinjstva koje je provela u Indiji. Sveža i zdrava hrana su osnova svih njenih recepata, pa čak i kada priprema omiljene slatkiše.

Naslovna fotografija: @cookrepublic
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite