10.02.2017

#GIRLPOWER: Jeste li čuli za praznik Galentine’s Day?

Potrebu za euforijom oko proslave Dana zaljubljenih i komercijalizaciju tog praznika poslednjih godina sve veći broj ljudi osporava. Imajući u vidu da je u savremenom svetu sve više samaca, pobuna protiv slavlja Svetog Valentina logičan je sled okolnosti. Kao odgovor na markentinške kampanje koje su svakog februara sve agresivnije, nastao je Galentine’s Day. Praznik bunta protiv Valentine’s Day-a koji se obeležava dan ranije – 13. februara i slavi ženska prijateljstva.

Galentine’s Day zapravo je nastao kao izmišljeni praznik u 16. epizodi druge sezone popularne američke humoristične serije “Parks & Recreation”. Epizoda koja je emitovana 11. februara 2011. godine na NBC-u izazvala je neočekivano pozitivne reakcije među ženskom populacijom, a Galentine’s Day je postao veoma popularna tema. Jer, zašto ne biste mogli da slavite jednako bitne prijateljske ljubavi koje su neretko čak čvršće nego partnerske, a mnoge od njih traju decenijama što je mnogo više od prosečnog trajanja savremenih brakova?

Kako interesovanje za ovu temu nije slabilo tokom godina već je, naročito u Americi, postajalo sve jače, kreatori popularne serije ponovili su proslavu istog praznika i u 17. epizodi šeste sezone koja je emitovana 2014. godine. Ta epizoda izazvala je pravi tornado među ženskim svetom na čitavoj planeti, a samo tokom premijernog prikazivanja pogledalo ju je 4.98 miliona ljudi. Enormno velika gledanost nije skrenula pažnju samo na seriju “Parks & Recreation” već i na problematiku zvanu “samci na Dan zaljubljenih”. Bez obzira da li pripadate grupi single girls ili ne, proslavite ove godine Galentine’s Day baš poput junakinja serije – okupite prijateljice kod kuće, spremite ukusan obrok i provedite veče gledajući dobre filmove ili izađite zajedno u grad. Pokažite da vam je stalo do prijateljstva, naročito ako znate da će baš vaše drugarice (imale ljubavnog partnera ili ne) uvek biti tu.

Foto: Screenshot

Poslednje vesti
Ne propustite